(VIDEO) O navă cu 1349 containere la bord s-a dezechilibrat în timp ce era ancorată, apoi a naufragiat lângă portul Kaohsiung

24 Iulie 2023, 13:40
Redacţia PiataAuto.md
Un incident maritim neobişnuit a avut loc acum câteva zile în apropiere de portul Kaohsiung din Taiwan, acolo unde o navă transportatoare de containere, pe nume Angel, şi-a pierdut echilibrul în timp ce staţiona ancorată şi a început a pierde containerele de la bord în mare. Căpitanul navei a ordonat evacuarea echipajului de 19 persoane, iar după mai puţin de 24 de ore nava s-a scufundat complet.
Din fericire, toate cele 1.349 de containere de la bord erau goale, nava ajungând mai devreme, la 4 iulie, la ultima sa destinaţie, unde descărcase marfa. După această operaţiune, nava ceruse permisiunea autorităţilor portuare să ancoreze şi să staţioneze la 2,8 mile nautice de port, în aşteptarea de noi comenzi. După aproape 3 săptămâni de staţionare, ceva s-a întâmplat, astfel încât în dimineaţa zilei de 20 iulie nava s-a dezechilibrat şi a căpătat un unghi periculos de înclinare. După ce primele containere goale au căzut pe mare, plutind, autorităţile portuare s-au implicat şi a urmat şi evacuarea echipajului.
Aşa cum spuneam, după nici 24 de ore, la 21 iulie, nava a naufragiat, scufundând-se şi lăsând cele peste 1.300 containere libere în marea din jur. Fiind goale şi fiind impermeabile de obicei, acestea plutesc pe apă, dar nu e exclus ca unele dintre ele să ajungă şi pe fundul mării ulterior.
La fel de grav e că nava are 500 de tone de combustibil marin şi diesel vâscos marin la bord. Deocamdată o scurgere n-a avut loc, dar va fi nevoie de o operaţiune specială pentru a extrage combustibilul din rezervoarele navei naufragiate, astfel încât acesta să nu ajungă să polueze mediul din jur. Şi, bineînţeles, va fi nevoie de „cules” şi cele 1.349 de containere goale din mare. Din cauza lor, portul a trebuit temporar închis.
Vezi mai jos şi câteva secvenţe video cu nava înainte de naufragiul complet.
0
7,419
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!