(VIDEO) Toate generaţiile BMW M5, cu motoare de la 6 la 10 cilindri, se întrec între ele, iar una se strică

16 Iulie 2023, 19:04
Redacţia PiataAuto.md
BMW M5 e un model care a fost fascinant în inginerie şi performanţă în toate generaţiile sale, de la prima, E28, până la F90. Şi de-a lungul istoriei au existat şi generaţii care aveau un motor de 6 cilindri în linie, şi din cele cu V8 aspirat natural, şi din cele cu V8 biturbo, ba chiar şi o generaţie cu motor V10 aspirat natural. Deci, cu siguranţă măsurarea performanţelor din viaţa reală între toate aceste generaţii e ceva cât se poate de intrigant.
Ei bine, britanicii au pus de curând alături toate aceste generaţii şi le-au măsurat performanţele în dueluri, în tot soiul de combinaţii posibile. Până şi o comparaţie între E28 şi E34 demonstrează cât de mult au crescut performanţele de la o generaţie la alta.
Dar saltul dintre generaţii n-a fost întotdeauna la fel de mare, şi au fost mai jos ş întreceri în care generaţia precedentă a câştigat în faţa succesoarei, cel puţin la unele încercări.
Şi, în fine, unul dintre BMW-urile M5 s-a şi stricat în aceste serii de dueluri. E vorba de BMW M5 F10, maşina care şi-a rupt arborele cardanic şi a dat drumul câtorva buloane în proces.
În rest, întregul video e o serie de măsurări epice de performanţe între maşini care au devenit deja legendare!
Vezi totul mai jos.
0
5,362
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!