Cum arată noul drum direct între Căuşeni şi Anenii-Noi în Moldova, aflat pe ultima sută de metri înainte de inaugurarea din septembrie

18 August 2023, 08:44
Redacţia PiataAuto.md
Traseul R30 din Moldova e cel mai important şi intens circulat din sud-estul ţării, întrucât porneşte de la Anenii-Noi, intersectându-se cu traseul R2 care duce spre Chişinău, şi trece apoi spre Căuşeni şi Ştefan-Vodă până la extremitatea de sud-est a ţării. Totuşi, el e şi unul din cele mai lente şi aglomerate de trafic, pentru că trece prin multe localităţi unde drumurile locale nu au fost proiectate cândva pentru asemenea flux de trafic, au curbe la 90 de grade, ca de localitate, uneori cooptate cu pante şi vizibilitate scăzută. Unul din asemenea segmente e cel de aproape 10 km, care trece inclusiv prin localitatea Troiţa Nouă. Problema de aici e pe cale de a fi rezolvată, prin inaugurarea din luna septembrie 2023 a unui drum nou, direct, între intersecţia cu traseul R29 şi zona localităţii Ciobanovca. Drumul e pe ultima sută de metri şi putem vedea mai jos cum arată acesta acum.
Astfel, noua porţiune de drum va completa ceea ce se vrea a fi un drum direct între Căuşeni şi Anenii-Noi. În primul rând, în loc de circa 9,0 km, cât durează traseul actual prin Troiţa Nouă, noul drum va avea 6,6 km şi nu trece prin nicio localitate, făcând astfel traversarea mult mai rapidă şi sigură. Noul drum direct ocoleşte şi Troiţa Nouă, şi satul Mirnoe.
Noul drum a fost construit de la zero, pe pământ gol, unde anterior exista un drum de ţară folosit de localnici. Drumul nou, însă, e unul lat, iar în zonele de intersecţie are până la 3 benzi pe sens pentru a garanta manevre mai sigure. Pe celelalte porţiuni drumul are două benzi, cu câte o bandă pe sens.
În prezent au loc ultimele lucrări de asfaltare şi asigurare a scurgerilor de ape pluviale, după care se aplică marcaje, iar înainte de inaugurare vor fi instalate şi toate indicatoarele de circulaţie. Autorităţile promit respectarea termenului şi inaugurarea noului drum în luna septembrie.
1
3,684
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!