În Moldova au fost amenajate 157 de treceri de pietoni denivelate, în special lângă şcoli, şi a apărut şi harta lor

25 August 2023, 09:51
Redacţia PiataAuto.md
În acest an, în sfârşit, în Moldova au început a fi amenajate treceri de pietoni denivelate în locurile cele mai periculoase sau mai intens circulate, menite să impună şoferii prin bariera fizică a diferenţei de înălţime să reducă viteza la aceste treceri. Astfel, dacă şoferii sunt impuşi să traverseze zona unei treceri cu 30 la oră, şi riscul unor accidente grave scade semnificativ. Acum Administraţia de Stat a Drumurilor raportează că în toată ţara au fost deja amenajate 157 de asemenea treceri denivelate şi a apărut şi harta lor.
Toate aceste treceri denivelate sunt însoţite de indicatoare cu limitarea vitezei la 30 km/h şi cu atenţionare despre diferenţa de nivel care urmează. Pentru primele 157 de treceri s-a dat prioritate zebrelor de lângă instituţiile de învăţământ şi cele cu menire socială, dar şi cele unde au fost înregistrate accidente grave, însă la cel de-al doilea capitol încă mai trebuie amenajate şi alte treceri.
Imagine: Harta trecerilor denivelate amenajate şi planificate spre amenajare, publicată de ASD

Zebrele care sunt amenajate lângă şcoli sunt însoţite şi de la marcajul ŞCOALĂ pe asfalt. Şi marea majoritate a acestor treceri sunt vopsite în culori de roşu şi alb, pentru a fi mai vizibile şoferilor.
Cei de la ASD spun că au ţintit prioritar trecerile lângă şcoli pentru a reuşi să amenajeze acolo treceri denivelate înainte de începerea noului an şcolar. Acum, întrucât peste o săptămână începe anul de studii în Moldova, ASD vine să atenţioneze şoferii despre prezenţa acestor treceri denivelate lângă şcoli şi şi să ne îndemne pe toţi să fim prudenţi lângă ele, pentru a garanta împreună siguranţa pietonilor.
0
1,747
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!