Kia a dezvăluit noul EV5, un SUV electric creat cu gândul la familiile tinere, care vine cu o banchetă în faţă, ca la maşinile de cândva

28 August 2023, 11:51
Redacţia PiataAuto.md
Kia a lansat încă un model electric nou în gama sa, un SUV pe nume EV5, care vine cu un design inspirat din formele modelului EV9, dar e mai compact în dimensiuni şi se declară a fi creat cu gândul la familiile mai tinere, mileniale, deci formate din cei născuţi cam între 1981 şi 1996, conform definiţiei acestui termen.
Nu ştim dacă asta are legătură cu categoria de posesori pe care Kia şi-a imaginat-o pentru acest model, dar e curios că noul SUV electric n-ar scaune obişnuite în faţă, cu vreo cotieră între ele, ci un soi de banchetă completă ce uneşte cele două scaune într-un spaţiu comun, într-o manieră apropiată de maşinile americane de prin anii 50, care aveau levierul cutiei de viteze la volan şi permiteau astfel asemenea banchete, pe care putea sta îmbrăţişat cu cineva de alături, eventual la o cinema în aer liber.
Foto: Banchetă clasică din maşinile de demult
Foto: Banchetă din interioul noii Kia EV5

Cei de la Kia spun că au studiat atent ce-şi doresc milenialii şi au ajuns la concluzia că aceştia vor o ambianţă ca acasă în maşinile lor, unde materialele trebuie să se simte organice, calitative, dar neobservabile, parte armonioasă dintr-un peisaj care să te inspire şi să te facă mai creativ. Şi cam aşa a fost creat întreg interiorul, care musteşte într-adevăr o atmosferă modernă, hi-tech, fără artificii nenecesare.
Per total, noul SUV nu face decât să reconfirme inspiraţia pe care o au înşişi designerii Kia, de a-şi căuta muza în locurile potrivite şi de a lansa produse cu adevărat relevante, care nu lasă impresia că un producător de maşini tradiţionale doar încearcă să facă nişte modele electrice, ca să le aibă şi el în gamă. Cei de la Hyundai şi Kia s-au debarasat demult de lanţurile acelei gândiri convenţionale şi creează produse cu curajul unui start-up şi cu experienţa inginerească a unor echipe care au ştiut să investească la momentul potrivit în platforme şi arhitecturi noi, ultra-moderne, iar acum tehnologia lor de maşini electrice e de la egal la egal cu Porsche, eclipsând până şi producători premium precum Mercedes. Iar acum, printre cele mai bune maşini electrice din lume, ca inginerie, sunt modelele coreenilor, declaraţia fiind una obiectivă, din parametrii tehnici ai sistemelor de propulsie de pe aceste maşini.
Pentru noua Kia EV5, coreenii n-au dezvăluit deocamdată detalii tehnice despre motoare, baterie sau autonomie, dar au promis că o vor face în luna octombrie.
1
5,909
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!