(VIDEO) Brabus şi-a transpus talentul său pe un Maybach S-Class şi i-a creat un motor V12 de 6,3 litri

9 August 2023, 11:57
Ilie Toma
Brabus vrea să ne convingă din nou că e un atelier de tuning temeinic, care ştie să reconstruiască şi să modifice motoare nu doar prin rescrieri de soft, cum fac majoritatea atelierelor, ci prin modificări mecanice profunde, care dau o construcţie nouă motorului. Acum, cei de la Brabus şi-au îndreptat talentul lor spre Mercedes-Maybach S-Class şi au lansat noul Brabus 850 bazat pe acesta, echipându-l cu un motor V12 reconstruit, adus la 6,3 litri cilindree!
Maşina care a stat la baza modificărilor e Mercedes-Maybach S680, care are un motor V12 de 6,0 litri biturbo, care dezvoltă 630 CP. E vorba de motorul V12 cu numele de cod M279, care are până în prezent doar 3 valve per cilindru. Dacă asta te miră, află că, de fapt, acest motor e o evoluţie a renumitului motor V12 de pe Mercedes-urile S600 de cândva, încă din anii 90, şi a avut de-al lungul istorie câteva variaţii de chiulasă şi valve, dar în esenţă, e acelaşi bloc motor cu blocurile la 60 grade.
Cei de la Brabus au mărit acum cilindreea motorului de la 6,0 litri la 6,3 litri prin instalarea unui arbore cotit nou, cu biele reproiectate, mai scurte, care măresc cursa cilindrilor şi astfel şi cilindreea. Această procedură e una practicată periodic de Brabus. E interesant, însă, că de această dată a fost mărit şi alezajul cilindrilor, până la 83 mm, ceea ce înseamnă efectiv lărgirea diametrului şi necesitatea de a aplica un finisaj interior propriu pe aceşti cilindri.
Turbosuflantele de stoc au fost înlocuite cu altele mai mari, la fel ca şi întregul sistem de evacuare şi admisie. Fireşte, noul motor a primit şi un creier electronic nou, iar puterea a crescut de la 630 CP la 850 CP. Cuplul maxim a ajuns la o valoare imensă de 1.400 Nm, dar, aşa cum se întâmplă adeseori la Mercedes-urile din zilele noastre, cutia n-are atâta rezervă inginerească în ea, şi nici sistemul de tracţiune integrală, aşa că Brabus limitează motorul la 1.100 Nm de cuplu maxim, pentru a proteja cutia şi sistemul 4MATIC.
Dar un Maybach e o maşină imensă, inevitabil. Iar asta înseamnă şi că e grea. Cântăreşte 2,9 tone, de fapt, dar, cu noua putere asigurată de Brabus, limuzina de aproape 3 tone accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 4,1 secunde! Viteza maximă a rămas limitată la 250 km/h.
Fireşte, s-a lucrat şi la aspectul maşinii, astfel încât acest Maybach nu mai are nici urmă din excesul de luciu şi combinaţii cu două culori pe caroserie. Acum acest Maybach e mai degrabă un cavaler al întunericului, care ştie să folosească lunetele şi kevlarul în loc să rămână în armuri lucioase grele.
Într-o tonalitate similară e executat şi interior, care te predispune mai degrabă la condus decât la statul pe bancheta spate.
Ah, da, şi cât ar costa un asemenea Maybach semnat de Brabus, cu motor V12? O maşină precum cea din imagini, spune Brabus, costă 470.000 euro, preţ net fără tva şi costuri de transport spre destinaţia cumpărătorului. Aşa că, cu tot cu taxe, trece de 550 mii.
Vezi mai jos şi un scurt video cu acest nou Brabus.
0
2,366
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!