(VIDEO) Cât de diferit se conduce primul Mercedes G-Class faţă de cel actual

13 August 2023, 15:57
Redacţia PiataAuto.md
De mulţi ani încoace, Mercedes G-Class este prin părţile noastre nu doar o maşină cu capacităţi excepţionale în offroad, ci mai ales una care să fie impozantă pe drumuri asfaltate, cu o imagine de ştrengar neînfricat, adeseori cu o putere demenţială sub capotă şi un sunet fioros. Şi toată această imagine vine în tandem cu ideea că maşina aproape că nu s-ar fi schimbat în design faţă de cea care a debutat în 1979. Dar cât de diferit se conduce un G-Class actual faţă de unul de atunci?
Autorii unui canal de YouTube şi-au propus să afle răspunsul conducând două maşini — una din epoca iniţială a lui G-Class, şi una actuală, care mai are şi tuning de la Brabus pe deasupra, cu 800 CP.
Bineînţeles, senzaţiile nu sunt identice, deşi se simte un ADN comun. Originalul era mult mai utilitar şi simplu în esenţă, cu accent pe durabilitate. Iar pentru că acele calităţi accentuate din start au fost cu adevărat implantate la superlativ, maşina a putut evolua în ceea ce este azi, un bolid cu sute de cai-putere, care te dă pe spate în acceleraţii.
Iar dacă video-ul îţi trezeşte o nostalgie pentru G-Class, şi ai vrea ceva mai mult despre aceste modele, în arhiva noastră de teste drive avem câteva ipostaze curioase, testate în ultimii ani — un BRABUS B40S 550 pe bază de Mercedes-Benz G-Class G 500 4x4², un BRABUS B63S 700 pe bază de Mercedes-AMG G 63, dar şi un BRABUS 700 pe bază de G 63 AMG 6x6.
Vezi comparaţia dintre primul G-Class şi cel actual în video-ul de mai jos.
0
2,740
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!