(VIDEO) Tesla publică imagini cu Cybertruck pe una din cele mai dificile urcări de offroad din SUA

7 Martie 2024, 17:33
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck are aparent o geometrie bună pentru abordări de offroad, iar faptul că poate avea 2 sau 3 motoare ar trebui să-l ajute, la fel ca şi garda la sol ajustabilă. Totuşi, în ultimele 3 luni, de când au fost livrate primele exemplare cumpărătorilor, n-au încetat să apară tot soiul de imagini cu eşuări pe zăpadă sau în offroad ale lui Cybertruck. Pentru că acestea deveniseră oarecum un trend, Tesla a decis să le eclipseze, publicând un video cu o urcare dificilă a lui Cybertruck
De fapt, e vorba de un loc legendar printre pasionaţii de offroad din SUA, numit Hell’s Gate, de e traseul muntos Hell’s Revenge din Utah. E o urcare notorie, care forţează offroader-ele să-şi menţină la limită aderenţă şi tracţiunea, evitând totodată şi răsturnarea, întrucât trebuie să-şi ţină roţile practic pe două margini ale unei mici prăpăstii. Şi toate astea în timp ce maşina trebuie să urce şi să iasă la final din această depresiune.
Ei bine, Cybertruck s-a descurcat de minune, cel puţin în acest video de mai jos. Maşina, chiar dacă are 3,1 tone de greutate la gol, a reuşit să-şi menţină aderenţă şi echilibru, iar graţie electromotoarelor care dirijează separat fiecare din roţile spate şi printr-un diferenţial pe cele de pe puntea faţă, a reuşit să urce şi să iasă din defileul muntos fără prea mari sforţări.
Printre imaginile cu eşuări putem enumera cele în care Cybertruck are dificultăţi în urca o pantă minimă la o staţiune de ski, sau una mai recentă cu Cybertruck pe o plajă din Santa Cruz. Există chiar şi un grup numit „Cyberstuck” pe Reddit, unde sunt adunate imagini din locurile unde acesta rămâne blocat.
Iar de curând un video cu un Cybertruck cu şenile a devenit foarte rezonant, după ce s-a văzut că maşina şi-a îndoit şi rupt suspensia de 3 ori atunci când a fost forţată mai tare cu şenilele, fapt care nu se întâmplă la alte pick-up-uri când primesc asemenea şenile.
Aşadar, ca să dilueze un pic acest val de impresii contradictorii, Tesla vrea să arată că pick-up-ul său electric poate trece cu brio o provocare legendară de offroad.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,821
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!