(VIDEO) Cum e să treci noua vamă la Leova-Bumbăta între Moldova şi România, în perioada când alte puncte sunt aglomerate

19 August 2023, 09:08
Redacţia PiataAuto.md
În aceste zile de august, foarte des punctele de trecere a frontierei între Moldova şi România sunt deosebit de aglomerate, şi asta pentru că fluxul de călători e mai mare în această perioadă, dar şi pentru că avem doar 8 puncte de trecere a frontierei între cele două ţări pe toată distanţa hotarului, în timp ce cu Ucraina există peste 30 de puncte. O şoferiţă din Moldova atrage atenţia că noul punct de trecere a frontierei, inaugurat în mai 2023 la Leova-Bumbăta, e o soluţie alternativă mai rapidă în această perioadă, când alte puncte sunt aglomerate şi şi-a filmat propria experienţă de traversare a acestui punct.
Ea mai spune că traseul nu e sugerat deocamdată de Google Maps, iar noi am verificat şi, într-adevăr, Google Maps pare să nu ştie deocamdată că acolo există un traseu viabil, chiar şi la aproape 3 luni de la inaugurare.
Waze, însă, o aplicaţie care aparţine tot celor de la Google, pare să fie mai actualizat şi mai avizat, şi recomandă deja traversarea frontierei prin acest punct.
Şoferiţa spune că a aşteptat 1,5 ore în total până a trecut vama, ceea ce nu e puţin, dar e un timp mai mic decât cele 2-3 ore pe care le poţi petrece acum în vama Leuşeni sau Sculeni, de exemplu. Alţi şoferi mai completează şi din propria experienţă recentă, din august, că au avut parte de traversări cu 3 maşini la coadă sau chiar 0 maşini, la ore precum 8 dimineaţa sau 13.
Traversarea râului Prut pe aici se face, însă, pe un pod de pontoane, aşa că şoferiţa şi-a filmat şi experienţa de trecere cu maşina pe ele.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
0
5,287
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!