(VIDEO) Noul Ford Bronco clasic, lansat de australieni şi americani, e probabil cel mai special offroader de şcoală veche din lume

25 August 2023, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
Modelul clasic Ford Bronco este de mult timp, unul din cele mai adorate offroader-e de către pasionaţi, şi tocmai această admiraţie constantă pentru el a şi dus la apariţia unui Bronco modern, creat de Ford. Dar două companii, una din Australia şi alta din SUA, au făcut echipă comună pentru a lansa un Bronco clasic, pe care l-au modernizat atât la parametrii de siguranţă, cât şi la puterea ascunsă sub capotă.
Noul Gateway Bronco — pentru că acesta e numele acestei creaţii — a debutat acum câteva zile în SUA, la Monterey, într-o interpretare numită Luxe GT. Şi dacă la prima vedere acest Bronco pare doar o maşină clasică, restaurată, de fapt ea are o inginerie cât se poate de modernă, care a fost proiectată în comun de australieni şi americani, iar proiectarea modelului a durat 4 ani!
Până şi cadrul dur, care stă la baza acestui model, a fost reproiectat, pentru a avea o rigiditate şi mai bună decât originalul şi a folosi aliaje moderne. Toată suspensia şi punctele de prindere au trecut prin aceleaşi proceduri, fiind păstrată esenţa originalului, dar totodată aducându-se îmbunătăţiri pentru ca maşina să poată fi mai manevrabilă şi mai sigură.
Sub capotă nu e un motor Ford de demult, ci un V8 modern din familia Coyote, de 5,0 litri, aspirat natural, care scoate 460 CP! O putere imensă, deci, pusă pe un offroader clasic, care e şi relativ uşor! Raportul de putere şi greutate e atât de bun, de fapt, încât creatorii săi îl numesc un „Porsche GT3 în lumea offroader-elor”! O declaraţie foarte ambiţioasă, deci.
Dar ea e susţinută de performanţe în viaţa reală. Motorul îşi trimite forţa tuturor celor 4 roţi printr-o cutie de viteze automată, cu 10 trepte, tot de origine Ford! Aşa că maşina asta o fi clasică, dar nu va trebui să jonglezi cu ambreiajul la porniri.
Şi, datorită celor 10 trepte şi a motorului de 460 CP, ea poate accelera de la 0 la 60 mile (96 km/h) în doar 5,3 secunde! La aspectul clasic al acestei maşini, asta va lăsa impresia unei catapultări!
Pe lângă asta, noul Grateway Bronco Luxe GT are şi frâne cu sistem ABS, iar maşina mai e echipată şi cu ESC şi sistem de control al tracţiunii. Datorită acestui fapt, acest Bronco clasic frânează mult mai rapid decât originalul fără ABS, sau alte recreaţii moderne, lipsite de acest sistem.
Maşina mai are sistem de eşapament care să pună în evidenţă motorul V8, dar acesta are două regimuri, mai sonor şi mai silenţios.
La interior, are aer condiţionat, un display multimedia cu Apple CarPlay, un sistem audio de înaltă fidelitate Focal, dar şi cameră video de marşarier sau geamuri acţionate electric.
Maşina excelează şi la design, atât exterior şi cât şi cel interior, unde combinaţiile de texturi şi elemente lucrate manual sunt de-a dreptul uimitoare.
Un asemenea Bronco va avea şi un preţ pe măsură. Se vor produce doar 25 exemplare anual, iar preţul unuia e de 400.000 dolari.
Vezi mai jos şi un video publicat de cei care l-au creat.
0
10,639
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!