În Moldova se reabilitează şi asfaltează 90 km de drumuri regionale, între sate, care vor fi gata până la finele anului

26 Septembrie 2023, 09:11
Redacţia PiataAuto.md
Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Moldova a anunţat că, pe lângă proiectele mai mari de trasee naţionale care sunt în proces de reparaţie sau construcţie în prezent, în Moldova sunt în toiul lucrărilor 90 km de drumuri regionale, către sate sau între sate, drumuri marcate de obicei cu indicele G în faţă, în denumirea lor. Toţi cei 90 km de drum trebuie să fie gata până la finele anului.
Cei 90 km sunt împărţiţi în 35 de segmente diferite, deci cu o medie de sub 3 km pentru fiecare segment, în schimb distribuţia lor cuprinde întreg teritoriul Moldovei, după spusele ministrului. Pe 15 dintre şantiere lucrările sunt în plin proces de desfăşurare, iar pe restul sunt deja la ultimele etape.
Unele dintre aceste drumuri au fost dintotdeauna acoperite doar cu pământ, sau eventual doar cu un strat de pietriş. Prin urmare, după lucrările actuale, nivelul de siguranţă şi confort pe aceste drumuri ar trebui să sporească esenţial.
Tot ieri, Administraţia de Stat a Drumurilor a publicat imagini şi informaţii cu lucrările la un asemenea segment, pe drumul G132, în localitatea Țărăncuţa din raionul Cantemir. Aici e vorba de un segment de exact 2 km drum, de la km 28,4 al traseului până la 30,4.
Din imagini se poate vedea aşternerea unui strat de asfalt pe o fundaţie relativ subţire, aparent, dar se pare că acesta e standardul pentru drumurile de tip G. Pe lângă asta, ASD spune că va mai urma aplicarea unui strat superior de uzură.
Ministrul spune că cele 90 km de drumuri regionale reabilitate şi asfaltate fac parte din acelaşi mare plan al reconstrucţiei infrastructurii Moldovei, anunţat acum două săptămâni, prin care Moldova ar urma să aibă 100% de drumuri bune şi foarte bune, în toată ţara.
0
6,734
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!