MINI a lansat noul Countryman Electric, un model neaşteptat de mediocru pentru primul SUV electric al unei mărci atât de creative

19 Septembrie 2023, 11:59
Redacţia PiataAuto.md
La câteva săptămâni după ce noua generaţie MINI Countryman şi-a făcut debutul la salonul auto de la Munchen, împreună cu noul MINI Hatch, acum noul MINI Countryman Electric a făcut un debut surpriză în SUA, modelul apărând pe neaşteptate la evenimentul Climate Week din New York, dedicată schimbărilor climatice.
Astfel, noul model electric MINI a putut fi admirat pe deplin, dezvăluindu-şi designul, însă datele sale tehnice rămân a fi secrete şi urmează a fi anunţate doar în cadrul apropiatului debut global. Cel mai mult sare în evidenţă calandrul frontal cu o zonă mult mai mică dedicată răcirii, din motive evidente, şi zona mediană mare, vopsită în culoarea caroseriei, care schimbă niţel aspectul maşinii. Se poate remarca şi o zonă masivă în podeaua maşini, alocată bateriei.
Toată această apariţie a lui Countryman Electric e oarecum predictibilă, dacă tot am văzut un MINI Electric nou de curând, dar în acelaşi timp pentru primul SUV electric, MINI — o marcă renumită pentru curajul său uneori nebunesc — ar fi putut veni cu mai puţin conservatorism atunci când vrea să intre într-un segment nou în anul 2023. Or, astăzi e ofilită deja şi tendinţa de a lansa modele noi electrice care să aibă cuvântul „Electric” în denumire, pentru că asta denotă că se stă în continuare pe două scaune simultan, că lipseşte curajul de a dezvolta o platformă complet electrică şi a crea fie o generaţie nouă doar cu propulsie electrică, fie un model absolut nou, cu identitate şi denumire proprie, care să fie doar electrică.
Iar MINI lansase acum un an conceptul Aceman, care era exact asta — prefaţarea unui viitor prim SUV electric în gama sa, care trebuia să fie doar electric. De la idei curajoase conceptuale până la un model de producţie, însă, totul a devenit mult mai palid, până la o banală versiune electrică a unui model care are motoare cu combustie la baza sa. Până şi frânele noului MINI Electric par mici şi neadaptate pentru greutatea mai mare a unei maşini electrice.
Poate om greşi noi în aceste estimări, dar nu aşteptăm nimic excepţional de la acest MINI Countryman Electric, atunci când datele complete vor fi dezvăluite. E doar o altă maşină cu prea mult conservatorism german, care e exact reţeta pentru a amplifica îngrijorările germane, spre momentul în care în Germania se va spune că se vând prea multe Tesla pe de o parte şi maşini chineze electrice de cealaltă parte, şi se va întreba oare de ce producătorii germani vând mai puţin. MINI, la cât de jovială e şi ce libertate imensă de creativitate în design şi concept dă stilul mărcii, pur şi simplu nu avea dreptul să debuteze într-un nou segment electric atât de mediocru.
1
1,779
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!