Un nou drum de ţară, între sate, a fost reabilitat la standarde exemplare în Moldova, de o companie turcească

28 Septembrie 2023, 10:08
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) din Moldova a anunţat că a recepţionat ieri lucrările la un nou drum între sate, care era anterior unul de ţară, acoperit parţial cu pietriş. Acum drumul a fost adus la standarde exemplare, zic cei de la ASD, asigurându-se nu doar construcţia fundaţiei şi a părţii carosabile asfaltate a drumului, ci şi toate elementele adiţionale de infrastructură, atât funcţională, cât şi cea care ţine de siguranţa şoferilor şi pietonilor, în special pe porţiunile care trec prin sate.
E vorba de traseul G46 din raionul Teleneşti, care porneşte de la intersecţia cu traseul M2, între localităţile Codru Nou şi Țânţăreni, şi trece apoi prin satele Chiştelniţa, Scorţeni, Ignăţei, Răspopeni şi Dobruşa, ieşind ulterior la traseul R9, care duce spre Şoldăneşti.
Porţiunea reabilitată exemplar acum e cuprinsă între intersecţia cu M2, până la satul Scorţeni, pe o distanţă de 13 km, constituind aşa-numitul Lot 1 al Coridorului 10, dintr-un program amplu de reparaţii similare. Din câte înţelegem, Lotul 2 al aceluiaşi coridor urmează să continue de la Scorţeni până la Dobruşa şi traseul R9, prin urmare şi locuitorii celorlalte sate vor beneficia de un drum la standarde europene, după cum îl descriu autorităţile.
Foto: Porţiunea reabilitată acum din drumul G46

Cert e că noul traseu de 13 km cuprinde şi construcţia a peste 1.000 metri pătraţi de trotuar, 4.600 metri linear de parapet metalic, 230 de indicatoare rutiere, 5.200 m2 de marcaj rutier, sisteme de drenare a apelor pluviale, podeţe şi rigole. S-a asigurat accesul în siguranţă spre gospodării, s-au amenajat treceri de pietoni în sate, deci e indiscutabil un mare salt în calitatea infrastructurii din aceste sate din Moldova.
Lucrările au fost făcute de o companie turcească şi au costat aproape 94,4 milioane de lei, adică aproximativ 4,8 milioane de euro, fiind finanţate dintr-un împrumut al Băncii Mondiale din programul de îmbunătăţire a drumurilor locale.
2
25,393
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!