(VIDEO) Aceste 7 video-uri geniale de la Volvo Trucks, arată cât de creativi au fost suedezii în ultimii 20 de ani

27 Septembrie 2023, 17:14
Redacţia PiataAuto.md
Suedezii de la Volvo au fost de vreo 50 de ani încoace prin cei mai creativi, iscusiţi şi talentaţi în a-şi promova produsele în toată lumea. A fost valabil şi pentru autoturismele Volvo, şi pentru camioanele Volvo, ba chiar şi pentru echipamentele de construcţii. Într-un articol de acum un an, spre exemplu, arătam campaniile creative din presa tipărită din SUA pentru maşinile Volvo. Dar la fel de creativi au fost şi mai continuă să fie şi cei de la Volvo Trucks, chiar şi după separarea diviziilor în companii distincte, cu proprietari diferiţi. Azi am ales 7 video-uri geniale de la Volvo Trucks din ultimii 20 de ani, care arată cât de creativi au fost suedezi, cu o consecvenţă rară în lumea creativă.
Aşadar, includem aici comentariile pentru cele 7 spoturi, iar video-urile propriu-zise le includem mai jos, în galeria video.

1. Volvo FMX, condus cu telecomanda de o fetiţă

Volvo FMX e modelul de camion pentru exploatări în condiţii dure, de offroad, păduri, mine sau lângă utilaje de construcţii. Cei de la Volvo au găsit o metodă ingenioasă de a arăta cât de durabil e acesta, încredinţându-i condusul, prin telecomandă, unei fetiţe. Dacă se mai şi răstoarnă camionul între timp sau mai încasează lovituri — nu e bai, că tocmai îşi demonstrează şi calităţile.
2. Inginerul Volvo, care răspunde cu capul pentru munca sa

Noţiunea de a răspunde cu capul pentru munca făcută a luat o abordare la propriu la Volvo acum 10 ani. Inginerul Roland Svensson, care a lucrat la suspensia şi garda la sol a camionului FMX a garantat că acesta are 30 cm gardă la sol, minim. Aşa că a fost pus în deşert, cu o cască pe cap, iar camionul a trecut cu garda sa la sol de 30 cm deasupra căştii, lăsând doar un pic de rezervă, cam de 2,5 cm. Inginerul e rămas nevătămat.
3. Şi preşedintele Volvo răspunde cu integritatea sa pentru rezistenţa camioanelor

La Volvo Trucks, preşedintele n-are voie să dea vina pe subalternii săi, dacă e ceva făcut mai puţin temeinic. Totul trebuie făcut la superlativ, iar preşedintele trebuie să fie sigur de ceea ce lansează compania. Tot acum 10 ani, preşedintele Volvo, Claes Nilsson, a fost ridicat în aer de un elicopter care susţinea un camion suspendat, iar preşedintele Volvo stătea pe faţa acelui camion, jurând că acel cârlig de pe faţa cabinei Volvo poate ţine echivalentul a câteva greutăţi ale camionului, prin urmare şi el va fi în siguranţă.
4. Şoferul Bob a economisit atât de mulţi bani datorită Volvo, încât e un adevărat boier

Acum 4 ani, Volvo îşi dorea să convingă şoferii din America de Nord că noul lor camion VNL le va salva o groază de bani, datorită eficienţei în consum, cu 11% mai bună. Şi, la cât de mult cheltuie un şofer de camion pe combustibil, se aduna o sumă frumuşică. Aşa că Volvo a creat un video cu şoferul Bob, care a economisit atât de mulţi bani, încât duce o viaţă de adevărat boier, mâncând regeşte în restaurante, cu o mulţime de oameni care-l tot dichisesc şi servesc. Până şi când hârtia e pe terminate la toaletă, pachetul de dolari economisiţi îl salvează, cu un umor suedez irepetabil.
5. Şpagatul lui Van Damme e clasic

Dacă ar fi să punem aceste video-uri într-un clasament de popularitate şi rezonanţă în lume, şpagamul lui Volvo domină cu siguranţă. Probabil nu mai există nimeni care să nu fi văzut renumitul clip de acum 9 ani, cu Jean-Claude Van Damme făcând şpagatul pe două camioane Volvo, care mergeau alăturat în marşarier şi care primiseră un nou sistem de ajustare dinamică a direcţiei. Clipul a fost o cascadorie adevărată, filmată de Van Damme pe camioane adevărate, aflate în mişcare!
6. Cel mai mare unboxing din toate timpurile

Unele idei Volvo au fost atât de geniale, încât au atras după ele şi marcarea de recorduri mondiale. Aşa a fost şi atunci când Volvo a organizat livrarea unui camion VNL, pus într-o cutie ca de jucărie, în faţa casei unui copil de 3 ani. Acesta a avut libertatea de a-l despacheta şi de a-l explora cum a vrut el, iar un copil vede imediat care sunt cele mai plăcute elemente de confort de la interior, cu bucuria lui sinceră. Pentru că aşa e şi bucuria copilărească a unui şofer matur, care primeşte un camion nou-nouţ Volvo la firmă!
7. Camionul Volvo care trage 750 tone după el

Acum 7 ani, un Volvo FH16 cu o nouă cutie automată i-Shift a fost pus să tragă 750 tone, în 20 de remorci a câte 2 containere, în 2 etaje! Experimentul a fost unul excepţional, care a marcat încă un record mondial. Şi au existat şi probleme, la sistemele de deblocare a frânelor remorcilor. Când ai 20 de remorci, camionului îi ia ceva timp să creeze suficientă presiune încât se deblocheze toate frânele. Dar, în ciuda acestui fapt, a zăpezii care cădea şi a nopţii, Volvo FH16 a reuşit să marcheze acel record mondial fascinant!
Vezi toate aceste video-uri geniale mai jos.
0
19,105
GALERIE VIDEO (7 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!