(VIDEO) Mercedes ne-a răspuns care va fi durata de viaţă a bateriei pentru camionul electric eActros600 şi ne-a dat detalii inginereşti inedite

17 Septembrie 2023, 15:40
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva săptămâni, Mercedes anunţase că noul său camion electric, eActros600, trecuse prin ultimele teste înainte de debutul său oficial şi lansarea în producţie, acele teste presupunând 5 săptămâni de exploatare intensă prin căldurile de deşert ale sudului Spaniei, la 44 grade Celsius, prin praf şi vibraţii, dar şi urcări abrupte spre Sierra Nevada. Atunci cei de la Mercedes au anunţat că viitorul lor camion electric e conceput să reziste 1,2 milioane de kilometri sau zece ani, menţionându-se că asta ar fi şi durata de viaţă a unui camion diesel. Dar nu era clar dacă Mercedes se referă şi la bateria acestui camion, când vorbeşte de durată de viaţă de 1,2 milioane, sau această baterie va trebui înlocuită 1-2 ori până la această cifră de parcurs.
Spuneam atunci că îi vom contacta direct pe cei de la Mercedes, care lucrează direct la ingineria noului camion şi vom încerca să aflăm toate aceste detalii direct de la ei, din prima sursă. Ei bine, între timp am reuşit s-o facem şi inginerii Mercedes ne-au comunicat detalii inginereşti care nu au mai fost publicate sau comunicate anterior nicăieri!
Cea mai importantă confirmare a inginerilor a venit pentru durata de viaţă a bateriei pentru noul camion electric. Inginerii Mercedes ne-au confirmat că nu doar camionul e prevăzut să reziste 1,2 milioane de km, ci şi bateria sa, fără vreo înlocuire! Deci durata de viaţă a bateriei noului camion Mercedes eActros600 va fi de 1,2 milioane km, fapt care ne-a fost confirmat oficial şi direct!
Inginerii ne-au explicat şi cum au reuşit să atingă asta cu bateria, menţionând o compoziţie diferită faţă cea clasică litiu-ion.
Chiar dacă noul camion încă n-a fost lansat, inginerii ne-au dezvăluit şi cifre extrem de importante din ingineria lui — greutatea de facto a bateriilor, densitatea energetică a acestor, sarcina utilă a întregului camion, iar unii parametri, precum consumul şi puterea de încărcare am putut să-i calculăm singuri pe baza cifrelor pe care ni le-au comunicat inginerii.
În rezultat, avem tabloul aproape complet al primului camion electric Mercedes de distanţe lungi, scopul căruia a fost, după cum ne-au zis inginerii, să fie la fel de utilizabil ca un camion diesel, fără a da peste cap programul de muncă al şoferilor şi fără a genera probleme în mentenanţă.
Şi am pus tot acest tabloul complet de informaţii şi inginerie în video-ul de mai jos, în engleză, unde sunt enumerate toate cifrele, toate calculele şi toate informaţiile primite de la inginerii Mercedes. Poţi include subtitre cu traducere automatizată în română dacă ai nevoie.
0
11,225
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!