(VIDEO) Mii de maşini au rămase blocate în deşert la Burning Man în SUA, şi doar un TRX reuşeşte să înainteze cu uşurinţă

6 Septembrie 2023, 12:52
Redacţia PiataAuto.md
Week-end-ul trecut a demarat unul din cele mai excentrice festivaluri din câte există în lume, Burning Man. Evenimentul are loc anual în deşertul Black Rock din SUA, iar la el vin să ia parte zeci de mii de oameni din toate colţurile SUA, dar şi din alte părţi ale lumii. De această dată, însă, deşertul le-a adus o surpriză majoră participanţilor, ploile puternice lăsând acolo blocaţi 70.000 oameni până când nisipul deşertul a putut să se zvânte suficient încât să permită ieşirea lor de acolo.
Din cauza precipitaţiilor abundente, în zonă a fost emisă o recomandare de ascundere la adăpost pentru toţi oamenii, iar astfel cei care au venit cu rulote şi tot soiul de maşini au stat în mare parte adăpostiţi în ele, în timp ce deşertul din jur se transformase într-o mare de noroi nisipos. Chiar dacă mulţi au încercat să se alinieze pentru a ieşi, formând un ambuteiaj uriaş, în cele din urmă primele maşini sau împotmolit, iar ulterior şi altele, aşa că circa 70.000 oameni au trebuit să aştepte blocaţi în deşert până să poată înainta.
Foto: Chiar şiun Jeep Wrangler mai uşor a rămas complet împotmolit

Cei care au avut maşini mai uşoare şi nu au ţinut morţiş să rămână, au plecat de la primele semne că situaţia se va agrava. Însă la Burning Man vin mii de maşini cu remorci cu rulote, şi anume acestea au fost cele mai vulnerabile, rămânând toate blocate, din cauza greutăţii mai mari şi a faptului că rulota nu are tracţiune pe ea, iar astfel chiar şi un vehicul cu tracţiune integrală poate avea dificultăţi în a o tracta în asemenea condiţii.
Doar un RAM TRX, însă, cu o putere imensă sub capotă, izvorâtă dintr-un V8 supraalimentat, a fost filmat înaintând cu curaj prin noroi, în timp ce tracta o rulotă! Puterea maşinii e atât de mare, încât i-a permis să nu rămână blocată, iar autorul filmării spune că acest TRX, pe care el l-a filmat, a fost singura maşină care a putut să iasă din deşert atunci, în timp ce toate celelalte erau blocate.
Vezi mai jos video-ul cu TRX în acţiune, dar şi un alt video cu coloana de mii de maşini blocate în deşert.
0
5,638
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!