Traseul Leuşeni-Chişinău are un nou sens giratoriu, care ar trebui să sporească siguranţa într-o zonă problematică

26 Octombrie 2023, 08:46
Redacţia PiataAuto.md
Traseul Leuşeni-Chişinău are un nou sens giratoriu, construit şi recent şi inaugurat ieri, care ar trebui să sporească siguranţa într-o zonă problematică, unde pe parcursul anilor s-au înregistrat mai multe accidente rutiere grave. E vorba de locul unde se intersectează traseul M1 Chişinău-Leuşeni cu M2, parte a viitoarei centuri de ocolire a Chişinăului, în prezent această porţiune de traseu asigurând conectarea cu traseul R3 Chişinău-Ialoveni.
Anterior aici traseul M1 era drum cu prioritate, iar M2 era drum secundar, dar, din cauza ughiului intersecţiei, vizibilităţii uneori precare şi a vitezelor maşinilor de pe M1, se întâmplau periodic accidente.
Acum toate cele 3 artere care dau în sensul giratoriu vor funcţiona după obişnuitul principiu al unei intersecţii cu sens giratoriu, fiind obligate să acorde prioritate la intrarea pe rond.
Noua intersecţie are şi 23 stâlpi cu elemente de iluminare adiţională, pentru a fi vizibilă şi pe timp de noapte în noul său format.
Toată intersecţia a fost securizată de 100 metri de parapet metalic adiţional, dar şi de piloni flexibil, pentru a exclude abaterile de la traiectoriile corecte ale maşinilor.
0
3,687
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!