(VIDEO) A început aplicarea marcajului din plastic rezistent în timp şi pe străzile Chişinăului

5 Octombrie 2023, 09:27
Redacţia PiataAuto.md
Dacă săptămâna trecută anunţam despre primele treceri de pietoni din Chişinău, aplicate cu marcaj din plastic mult mai rezistent în timp, cu elemente reflectorizante în el, pentru a spori vizibilitatea şi siguranţa, atunci acum a început aplicarea marcajului cu plastic şi la categoria liniilor separatoare de benzi şi sensuri de circulaţie pe străzile Chişinăului.
Astă noapte, aplicarea marcajului de plastic s-a făcut pe strada Ion Creangă, în sectorul dintre strada Eugen Coca şi sensul giratoriu de la intersecţia cu Calea Ieşilor şi bulevardul Ştefan cel Mare. Pentru că e vorba de un spray plastic, cu o altă consistenţă, aplicarea nu s-a făcut cu utilajele obişnuite, ci cu un utilaj mai compact, care necesită mai multă dirijare manuală.
De această dată e vorba de plastic fără bile reflectorizante în el, dar oricum acesta un grad mare de reflecţie a lumii, iar datorită faptului că a trebui să se păstreze mult mai bine în timp în starea sa iniţială de nou, această calitate de reflecţie ar trebui să sporească siguranţa.
Marele beneficiu pentru oraş, însă, ar trebui să vină de la durabilitatea sa mult mai mare pe asfalt. Marcajele cu vopsea simplă de până acum ţineau în Chişinău doar câteva luni până când se ştergeau şi astfel era nevoie de aplicarea lor de câteva ori pe an, pentru a le păstra vizibile. Marcajul din plastic va rezista minim 3 ani, cu o durată promisă de viaţă de 5 ani şi mai mult. Respectiv, asta ar însemna că asemenea lucrări se vor face mult mai rar, iar în rezultat se vor face economii.
De asemenea, intervenţiile mai rare pe aceleaşi străzi principale vor permite să se poată ajunge şi la străzi mai lăturalnice, care n-au prea avut parte de marcaje anterior.
Vezi un scurt video mai jos, pe care l-am primit la redacţie de la unul din oamenii care au muncit la aplicarea acestui marcaj de tip nou. Ieri ziua echipa care a aplicat marcajul a făcut un test de aplicare, viteză de uscare şi rezistenţă a marcajului, includem şi acele imagini mai jos.
0
2,216
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!