(VIDEO) Aşa arată o eşuare de planificare în repararea unei străzi din Chişinău: piloni deşurubaţi în fiecare zi, pentru ca un camion să intre pe pista de biciclete şi să facă irigare

31 Octombrie 2023, 09:01
Redacţia PiataAuto.md
În Chişinău, în ultimi ani au existat şi străzi reparate temeinic, care au schimbat experienţa locuitorilor spre bine. Dar unele reparaţii s-au făcut atât de bizar, încât au generat mai multe situaţii absurde. O asemenea stradă, recent reparată, care continuă să uimească locuitorii cu noi surprize e strada 31 August 1989, care a devenit separată în două, o jumătate din ea fiind dedicată pentru două piste de biciclete şi cealaltă pentru maşini
La scurt timp după inaugurarea segmentelor reparate, s-a constatat că ambulanţele nu pot trece de traficul congestionat din cauza lipsei spaţiului ca maşinile să poată face loc ambulanţelor, iar asta e un factor deosebit de important, întrucât spitalul de urgenţă e poziţionat pe această stradă, iar fluxul de ambulanţe e foarte mare.
Apoi, un alt element scăpat e lipsa vreunei semnalizări despre banda de bicicletă pentru şoferii care intersectează strada, pentru ca aceştia să privească şi în direcţie inversă, cedând bicicletelor. Strada 31 August 1989 e una cu sens unic, iar şoferii văd indicatorul care-i anunţă despre asta, prin urma cei care nu ştiu regiunea bine, nu aşteaptă să se pomenească din direcţie opusă cu o bicicletă venind spre ei.
Dar toate astea par doar mici scăpări pe lângă cea ieşită la iveală acum. De fapt, săptămâna trecută cineva a filmat şi publicat în reţelele sociale prima asemenea situaţie, dar părea incredibil ca să fie adevărat. Însă situaţia se repetă zi de zi, absurdul accentuându-se.
Deci un camion vide periodic să facă irigarea zonelor vezi ale străzi, cu furtunul, faptul fiind deja absurd pentru că se putea prevede un sistem de irigare, în loc să se plătească un ZIL sovietic cu motor pe benzină cu un consum de 45-50 litri la sută. Pentru că acel camion înaintează încet în irigare, muncitorii folosesc banda de biciclete, că biciclişti oricum sunt puţini, se pare. Iar ca să intre acolo şi să poată înainta, muncitorii deşurubează pilonii pe rând şi apoi în înşurubează la loc! Mecanic, deşurubare şi înşurubare la loc a zeci de piloni de-a lungul străzii, la fiecare nou episod de irigare!
Dacă profesorii de la urbanism şi arhitectură au nevoie de un exemplu de viaţă reală în eşuări de proiectări a reparaţiilor unor străzi, acesta e cu siguranţă unul elocvent.
Vezi o asemenea secvenţă mai jos, surprinsă de un trecător.

Sursa video: Telegram / chsvteme
0
1,247
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!