(VIDEO) Cum merge şi cum sună un Mercedes E 55 AMG W210 clasic, dar cu 600 CP, pe o autostradă fără limită de viteză din Germania

12 Octombrie 2023, 20:54
Redacţia PiataAuto.md
Generaţia W210 a lui Mercedes E-Class a fost mai controversată, plăcând unora şi displăcând altor, dar acum, după circa 25 de ani de la producţia sa, deja majoritatea pasionaţilor o privesc cu mare respect. Iar una din cele mai rare ipostaze ale sale a fost versiunea E 55 AMG, lansată mai târziu în carieră, cu legendarul V8 de 5,5 litri sub capotă.
Da, erau timpuri când maşinile de această talie mai puteau avea motoare de cilindree imensă, în 8 cilindri, care scoteau un sunet magnific când erau turate. Motorul de pe E 55 AMG W210 era aspirat natural în mod normal şi livra 354 CP, cu un cuplu maxim de 530 Nm, dar ulterior au apărut şi versiuni cu compresor mecanic al acestui motor, pe alte modele.
Maşina de mai jos, însă, e modificată de cei de la Stern Garage din Germania. Aceştia i-au montat un compresor mecanic şi au făcut o serie lungă de modificări, iar la final maşina livrează 600 CP acum, deci o putere aproape dublă decât cea originală!
Atelierul german şi-a pus semnătura pe maşină, sub forma denumirii SG 55, inscripţionată pe spate, cu litere de la un S-Class şi un G-Class, din aceeaşi perioadă.
Ei bine, cum sună o asemenea bijuterie clasică, trecută printr-un tratament de tuning? Copleşitor de frumos! E un sunet care pur şi simplu e pe cale de dispariţie din lumea auto.
Iar maşina asta are doar 52 mii km pe odometru, deci ea are încă un viitor lung înainte, de a-şi desfăta proprietarul.
Pe autostradă, ea a ajuns exact la limita de sus a vitezometrului, lipind acul de ultima gradaţie. E drept că suspensia pare un pic excesiv de rigidă la atenuare denivelărilor la asemenea viteze. Dar, în rest, maşina se conduce superb.
Vezi mai jos două video-uri cu ea, unul cu condusul de autostradă şi altul cu explorare şi cu o ieşire cu ea. Cel de-al doilea e în germană, dar se pot include subtitre cu traduceri automatizate din comenzile player-ului.
0
1,861
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!