(VIDEO) Bugatti Bolide îşi arată ingineria şi felul în care poate fi condus, drept ultimul model cu motor W16

4 Aprilie 2024, 11:59
Redacţia PiataAuto.md
Bugatti Bolide e un model care a fost dezvăluit ceva timp în urmă, dar acesta e produs atât de minuţios şi lent, încât livrarea celor 40 de exemplare planificate încă n-a luat sfârşit. Modelul e ultimul din istoria Bugatti, care mai face uz de legendarul motor W16 şi e totodată foarte diferit de Chiron, întrucât e efectiv o maşină de curse, vândută colecţionarilor care vor dori să facă efortul de a o conduce doar pe circuite sportive. Acum cei de la Top Gear au fost primii care au fost lăsaţi de cei de la Bugatti pe circuitul lor intern, pentru a descoperi acest model.
Puterea motorului a rămas aceeaşi, de 1.600 CP, ca şi pe Chiron Super Sport, doar că motorul mai poate prinde nişte turaţii în pus. Greutatea, însă, e cu 500 kg mai mică, iar astfel fiecare kilogram al maşinii e propulsat de 1,1 CP, deci dincolo de raportul de vis de 1 CP la 1 kg!
Maşina e foarte lată, are o suspensie extrem de sofisticată, cu braţe ce cântăresc 150 grade, dar pot susţine tone de forţă, iar toate astea o fac să stea fixată de asfalt, iar formele sale îi generează tone de forţă de apăsare la viteze imense.
Andy Wallace, pilot de teste la Bugatti şi tot el învingător la Le Mans în trecut, e omul care a ajutat la rafinarea acestui model şi tot el e cel care vorbeşte despre ingineria lui Bolide în video.
Iar maşina asta e o odă pentru ingineria unei epoci, care e pe cale să apună. Chiar dacă în 10-15 ani vom ajunge să avem aproape doar maşini electrice în jur, probabil niciodată nu vom înceta să admirăm apogeul ingineresc la care au putut ajunge aceste maşini, construite mecanic în primul rând, şi apoi asistate electronic. Vom ajunge să ne minunăm că în lume au existat motoare atât de complicate în arhitectură, precum W16, şi le vom asculta sunetul ca o relicvă rară din trecut!
Deocamdată, aceste maşini mai există printre noi, ultimele dintre ele. Şi merită admirate pentru consistenţa lor mecanică şi inginerească.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,281
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!