(VIDEO) O companie chinezească a creat o suspensie nouă pentru Tesla Model Y, care transformă maşina electrică într-un offroader

15 Octombrie 2023, 09:54
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Model Y e un SUV electric şi poate avea tracţiune integrală, dar niciodată n-a pretins că poate face scamatorii fascinante în offroad. Pentru aşa ceva e pregătit Tesla Cybertruck, care va fi modelul cu anvelope de offroad, gardă la sol mai mare şi o caroserie căreia nu-i este frică de mici contacte cu solul, iarba sau crengile din jur. Însă o companie chinezească, pe nume Pu.Labo a creat un kit de suspensie pentru Tesla Model Y, care o poate transforma într-un offroader neaşteptat de capabil.
Nu e vorba de doar câteva arcuri în plus şi un kit comandat cu bani puţini, online, întrebându-te ce-ţi va fi livrat la poştă la final. Kit-ul costă între 12 şi 15 mii dolari SUA şi include până şi două noi subcadre metalice pentru fiecare ax, care trebui să le înlocuiască pe cele originale. De asemenea, e vorba de noi braţe superioare şi inferioare ale suspensiei, noi arcuri, noi butuci, noi amortizoare, până la un număr de 25 componente în total. Deci, aproape întreaga suspensie faţă şi spate a maşinii e schimbată!
Cu noua suspensie, cursa coţilor ajunge la peste 20 cm, iar garda la sol va creşte cu 6,4 cm. Chinezii admit că noul lor kit de suspensie e cam cel mai scump din lume pentru Model Y, or, altele costă cam 1-2 mii dolari, în timp ce al lor costă cam de 10-15 ori mai mult, dar spun că ei au folosit aluminiu de marca 7075, utilizat în aviaţie, pentru a ţine la un nivel mic masele inerte şi a-i asigura maşinii un comportament impecabil în offroad.
De asemenea, aceştia spun că suspensia lor a fost testată pe mii de kilometri de drum rău, sărituri, nisip, pietriş şi noroi, pentru a se asigura că ea va rezista impecabil.
Marea întrebare este cât de mulţi se vor încumeta să plătească atât de mult, pentru o suspensie nouă pentru Model Y. Dar, ca întotdeauna în cazul unor asemenea idei deocheate, ele s-ar putea să-şi găsească mai mulţi doritori de a le încerca decât pare la prima vedere. Şi, apopo, kit-ul e compatibil şi cu Model 3.
Vezi mai jos cum merge o Tesla Model Y cu acest nou kit chinezesc.
0
14,116
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!