(VIDEO) Un şofer de camion din Finlanda, cu două remorci, cu o lungime totală de 32 metri, demonstrează că mai există profesionişti şi-n zilele noastre în această meserie

3 Octombrie 2023, 09:21
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori se consideră că doar în Australia există camioane care circulă în regim de autotren, pe acele trasee drepte şi întinse din această ţară sudică. Dar adevărul e că şi-n ţările scandinave sunt permise configuraţii similare, iar masa totală poate ajunge uneori şi până la 74 tone sau mai mult. Manevrarea lor pe drumurile mult mai înguste din ţările scandinave e mult mai dificilă, aşa că e nevoie de abilităţi avansate, de şofer cu adevărat profesionist. Şi dacă în ultimii ani se lasă impresia că nivelul general al pregătirii şoferilor de camioane e mult mai mic decât obişnuia să fie înainte, atunci un şofer din Finlanda, care manevrează un camion o semiremorcă şi o remorcă la o rampă de descărcare, demonstrează mai există profesionişti şi-n zilele noastre în această meserie.
Momentul a fost surprins de un alt şofer de camion, originar din România, care spune că ceea ce vedem în imaginile de mai jos e un camion cu o lungime totală de 32 metri. E format dintr-un camion cap tractor Volvo, plus o semiremorcă, la care se mai adaugă o remorcă mare, cu 5 punţi şi roţi faţă viratoare.
Astfel, întreaga garnitură are 3 punţi pe capul tractor, încă 3 pe semiremorcă şi încă 5 pe remorcă, deci 11 punţi în total.
Şi şoferul finlandez trebuie să manevreze toată această structură în marşarier, pentru a ajunge cu precizie la o rampă de descărcare. Şi manevra pare să-i reuşească din prima!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
203,684
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!