(VIDEO) Caterham a dezvăluit Project V, o maşină electrică uşoară, care n-are nevoie de baterii mari

6 Noiembrie 2023, 10:24
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul britanic Caterham se asociază cu roasdster-ele alea clasice, descoperite total, construite pe un şasiu simplu tubular, dar care sunt plăcute în condus tocmai pentru că sunt simple şi uşoare. Acum, însă, Caterham a dezvăluit viziunea sa despre o maşină electrică, iar promisiunea principală pe care a vrut să o aducă e cea a greutăţii minime, pentru a păstra savoarea în condus.
Surprinzător, dar noul Project V, cel puţin în forma sa conceptuală de acum, cântăreşte doar 1.190 kg, deşi arată ca un sportcar de dimensiuni decente.
Secretul e în materialele compozite folosite la caroserie, dar şi bateria mai mică. Însă, atunci când se reduce greutatea, se reduce automat şi consumul şi nu mai e nevoie nici de baterie prea mare. Un soi ciclu, care dă avantaje repetate.
Astfel, bateria acestei maşini are doar 55 kWh, dar ea promite să asigure 400 km de autonomie maşinii, în ciclu WLTP. Bateria va putea fi încărcată la 150 kW putere, ceea ce înseamnă că o încărcare de la 20 la 80% va dura cam 15 minute.
Maşina nu e foarte puternică, având 272 CP, puşi pe puntea spate, dar, din nou, la nici 1.200 kg puterea de de 272 CP e mai mult decât din belşug!
E curios că această nouă maşină electrică a aplicat şi reţeta frumoasă de cândva, de a avea designul încredinţat unei case de design italiene. În acest caz e vorba de Italdesign.
Aşadar, maşina asta e creată pentru a crea emoţie prin simplitate şi într-o nouă epocă a maşinilor electrice. A reuşit să vină cu o greutate excepţional de mică, iar asta o va face şi manevrabilă, şi dinamică în acceleraţii şi frânări. Aşa cum spune reţeta veche — uşor e întotdeauna corect.
Noul Caterham, cu statut deocamdată de prototip pre-producţie, a fost prezentat câtorva entităţi media britanice, iar mai jos poţi vedea interacţiunea celor de la Top Gear cu această maşină electrică nouă.
0
6,799
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!