(VIDEO) Ce impresii lăsa Mercedes E-Class W211 acum 21 de ani, când era proaspăt lansat, şi cum era comparat cu BMW Seria 5 E39

20 Noiembrie 2023, 12:24
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz E-Class, în generaţia W211, îşi are deja un loc rezervat în iniile fanilor, ca un tânăr model clasic, care şi-a câştigat admiraţia la momentul producţiei sale şi care mai e privit şi acum cu respect, la peste două decenii după lansarea pe piaţă şi aproape 15 ani după ieşirea din producţie. Dar care erau impresiile pe care le lăsa atunci, în anul 2002, un Mercedes E-Class şi mai ales cum era el comparat cu BMW Seria 5 E39?
Cei de la Fifth Gear au publicat de curând o emisiune din arhivele lor, pe care au reprocesat-o pentru a avea o imagine mai decentă, iar acea emisiune cuprinde şi un prim test cu E-Class W211.
În primul rând, BMW Seria 5 E39 e calificat ca un lider absolut în acel segment, despre el spunându-se că a fost prea bun, prea mult timp, şi a eclipsat tot ce se putea. Iar despre Mercedes E-Class W210, predecesorul lui W211, se spune că a avut un design interesant, dar ţinuta de drum era cu mult inferioară lui BMW şi n-a avut nicio şansă să lupte de la egal la egal.
Prezentatorul spune că suspensia a evoluat foarte mult, devenind mai fermă şi făcând maşina mai manevrabilă, şi laudă foarte mult interiorul, care a devenit mai rafinat în comparaţie cu predecesorul său. Mai sunt enumerate şi o mulţime de tehnologii care azi sunt normalitate, dar pe atunci erau inovatoare.
Verdictul final a fost dur, însă, pentru Mercedes W211: cei de la Mercedes şi-au făcut treaba în a crea o maşină cu adevărat bună, însă BMW Seria 5 E39 este în continuare mai bună — menţiona prezentatorul la final.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,943
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!