(VIDEO) Doi youtuberi şi-au propus să traverseze 160 km de piste offroad cu cea mai ieftină maşină electrică din China pe care au găsit-o

27 Decembrie 2023, 12:56
Redacţia PiataAuto.md
Doi youtuberi care s-au făcut renumiţi mai mult timp în urmă prin modificări curioase ale unor exemplare Tesla, pentru a le face mai capabile în offroad, şi-au propus acum să vadă dacă pot transforma cea mai ieftină maşină electric din China într-una capabilă să traverseze măcar 100 mile sau 160 km de offroad.
Aceştia au găsit o maşină electrică bizară, numită Chang Li S1 Pro, care costa puţin peste 1.300 dolari fără a lua în calcul taxe de transport şi import, apoi au adus-o în atelierul lor în încercarea de a o transforma în vehicul de offroad. I-au montat anvelope specializate, însă tracţiunea maşinii a rămas pe puntea spate. Motorul are doar 2 CP, deci aşteptările faţă de ea nu erau foarte mari.
Pentru că bateria maşinii e prea mică ca să garanteze autonomia dorită în offroad, youtuberii au fixat un generator pe portbagajul de pe acoperişul maşini. Acesta urma să fie cel care încarcă bateria.
La început, cei doi youtuberi au reuşit să traverseze destul de bine segmentele incipiente ale pistei şi chiar dacă mai atingeau cu maşina de pietre, ea părea să se descurce relativ bine.
Însă totul a devenit mai trist după ce ea a lovit o piatră cu axul spate, lovind diferenţialul şi rupând axul, deformând astfel şi alinierea roţilor. Uleiul din diferenţial s-a scurs, iar acesta a încetat să mai funcţioneze aşa cum e prevăzut.
Astfel roţile au început a avea un comportament bizar, iar întreaga maşină înaintat cu mult mai dificil şi instabil.
Totuşi, ea a reuşit să urce pe câteva culmi simbolice şi să marcheze astfel un mic succes al „expediţiei”.
Într-un final problemele au culminat cu lipsa de putere în urcarea pantelor, cu timpul necesar încărcării bateriilor şi cu un comportament tot mai bizar al maşinii. Cei doi au trebuit să învârtească ultimele mile în oraş, pentru a ajunge la 100 mile şi a-şi încheia expediţia lor cu maşina chinezească ultra accesibilă, transformată în vehicul spartan de offroad.
Vezi toată aventura în video-ul de mai jos.
1
7,417
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!