(VIDEO) Protagoniştii unui canal de YouTube au condus maşini cu toate numerele posibile de cilindri, de la 1 la 16, pentru a compara impresiile

14 Decembrie 2023, 15:11
Redacţia PiataAuto.md
Chiar dacă în ultimul deceniu am fost obişnuiţi de maşini cu un număr tot mai mic de cilindri în motoarele lor, gama de posibilităţi în numărul de cilindri la maşini e cuprinsă între unul singur şi 16, cele cu 16 fiind Bugatti, desigur, şi Cadillac-urile de demult. Cum se compară, deci, senzaţiile de condus ale unei variaţii atât de mari de cilindri? Cât de mult rafinament şi plăcere în condus adaugă un număr mai mare de cilindri?
Ei bine, protagoniştii unui canal de YouTube au condus maşinile cu toate numerele posibile de cilindri — 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12 şi 16. Cea mai înfricoşătoare dintre ele a fost prima, cea cu un motor de doar 1 cilindru. E vorba de Peel P50, maşina care mai deţină încă un record mondial la dimensiunile cele mai mici din lume.
Maşina cu doi cilindri a fost un Morgan 3 Wheeler cu motor V2 de motocicletă. La capitolul de 3 cilindri, a figurat o Toyota GR Corolla cu acel motor genial modern de 1,6 litri. E şi maşina care a reuşit să facă un motor de 3 cilindri să sune frumos.
La 4 cilindri lucrurile sunt mai cunoscute, iar o Honda a figurat drept reprezentant. La 5 cilindri, fireşte că a venit un motor de Audi, pus pe un VW, însă. La 6 cilindri, a venit un BMW.
În video figurează şi o maşină cu 7 cilindri, cu un motor radial. Nu e o maşină originală, ci una care a primit un motor de la un avion Cessna pe el.
Motorul V8 e din nou unul cunoscut şi găsit în multe maşini. V10, însă, e mult mai rar şi în video figurează una din cele mai bune maşini produse vreodată — Lexus LFA.
La V12 nu putea veni altă maşină decât un Lamborghini clasic. Iar la 16 cilindri, bineînţeles, poate veni doar un Bugatti.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,413
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!