Hoţii din Germania au furat farurile LED ale unui Porsche Taycan, ciopârţindu-l de-a binelea

26 Ianuarie 2024, 19:19
Redacţia PiataAuto.md
Farurile matriciale cu LED costă foarte mult în zilele noastre, de obicei un singur far costând circa 2-3 mii euro, în funcţie de model, când e cumpărat ca piesă de schimb. Totodară, Porsche avea cândva reputaţia pe modelul Cayenne că farurile sale sunt extrem de uşor de furat, întrucât se ţineau într-atât de puţine puncte şi atât de slab, încât a existat şi un recall pentru Cayenne, din cauză că farurile îi puteau cădea la frânări prea bruşte. Ei bine, se pare că hoţii din Germania au mizat pe aceeaşi uşurinţă a smuncirii farurilor şi atunci când au vrut să le scoată de un Porsche Taycan, dar socoteala iniţială nu s-a potrivit cu descoperirea din teren.
Acest Porsche Taycan Cross Turismo a fost descoperit în oraşul Dusseldorf din Germania acum două zile. Se pare că hoţii n-au putut să smulgă blocurile optice, aşa că au recurs la ciopârţirea aripilor din jurul aripilor.
Şi se pare că farurile s-au dovedit a fi atât de adânci, încât practic toată partea superioară a aripilor a fost tăiată, pentru a elibera farurile. Hoţii au făcut acelaşi lucru în ambele părţi şi s-au făcut nevăzuţi, lăsând maşina electrică desfigurată, spre tristeţea proprietarului său.
Hoţii n-au furat nimic altceva decât blocurile optice, deci se pare că ştiau foarte clar ce vor şi nu au depus vreun efort suplimentar pentru a fura jante, oglinzi sau alte componente uşor demontabile.
Apropo, în Germania preţul unui far de Porsche Taycan, cu funcţie de matrice LED, trece de 4.000 euro, deci cele două faruri pot valora până la 8.000 euro în stare nouă. Din păcate, acum maşina va avea nevoie şi de aripi noi, cu vopsiri şi multă manoperă, nu doar faruri noi, pentru a fi reparată.
0
3,477
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!