(VIDEO) Ce autonomie are Tesla Cybetruck, când tractează 5 tone, în condiţii de iarnă

20 Ianuarie 2024, 10:34
Redacţia PiataAuto.md
Noul Tesla Cybertruck are indicat în fişa sa tehnică o capacitate admirabilă de tractare, putând remorca o greutate de până la 5 tone. Totodată, noile baterii 4680, de care acesta face uz, par să-l menţină mult mai echilibrat în consum în condiţii de intensitate sporită, aşa că un youtuber din SUA şi-a dorit să teste autonomia noului model în cele mai dificile condiţii, combinate împreună — tractarea greutăţii maxim admise în condiţii de îngheţ, cu zăpadă pe drum, pentru rezistenţă sporită.
Autorul a făcut acelaşi lucru în condiţii similare acum un an cu un Rivian şi a obţinut o autonomie de circa 100 mile, sau 160 km. Tesla denotă, însă, puţine adaptări de soft în regim de tractare, maşina indicând că are un vehicul în spatele său, care o urmează îndeaproape, şi nu o remorcă.
De asemenea, versiunea cu 2 motoare, care e folosită în video, scoate şi un zgomot bizar în timpul propulsiei, suplimentar faţă de sunetele normale ale unui electromotor.
Softul nu calculează foarte exact autonomia rămasă, în condiţii de tractare, fiind destul de ambiguă în cifra indicată.
Într-un final, Tesla Cybertruck a ajuns la ultima priză cu 2% baterie rămasă, după ce a parcurs 90 mile, adică 145 km. Consumul a fost de 1,193 kWh de electricitate pentru fiecare milă parcursă, deci cam 74,1 kWh/100 km.
Ar mai fi de menţionat că maşina a pornit în test ieşind din garaj, deci a fost un pic avantajată pe vreme rece. Sigur, tractarea a 5 tone nu e un fapt simplu, şi nici nu poate fi foarte eficient, dar 145 km de autonomie sunt o cifră care trebuie luată în calcul, ca fiind foarte diferită faţă de autonomia în condus normal al unei Tesla Cybertruck.
Vezi tot experimentul în video-ul de mai jos.
1
11,026
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!