(VIDEO) După topirea zăpezilor, drumurile din Chişinău au sute de gropi periculoase pentru siguranţa rutieră

22 Ianuarie 2024, 09:35
Redacţia PiataAuto.md
În anul 2021, în Moldova a intrat în vigoare un nou standard pentru mixtura asfaltică, standard care promitea aliniere la compoziţia europeană şi, printre altele, mai promitea o durabilitate mult mai bună la condiţiile climatice, de schimbări de temperatură. Or, anterior şoferii din Moldova erau hrăniţi de fiecare dată cu pretexte că ciclurile de îngheţ şi dezgheţ ar fi cumva mai straşnice în Moldova decât în alte părţi ale lumii şi asfaltul moldovenesc nu poate rezista unei elementare schimbări de temperatură, în limitele unor valori normale de iarnă. Ei bine, după anul 2021 au fost două ierni mult mai blânde, în care perioadele de zăpezi au fost scurte şi doar câte 1-2 pe iarnă, cu topiri imediate, iar şoferii din Chişinău au uitat o perioadă de problemele vechi alte asfaltului. S-au reparat şi o mulţime de străzi în Chişinău şi, per total, calitatea sesizată a drumurilor devenise cu adevărat mai bună.
Acum, însă, Moldova are parte de o iarnă mai clasică, cu mai multe episoade de ninsori şi cu perioade mai lungi de îngheţ. Iar acum, în ultimele zile, după ultimele dezgheţuri, a ieşit din nou la iveală simptomul vechi al asfaltului care se topeşte odată cu zăpezile. Din păcate, chiar şi străzile reparate în ultimii doi ani au acum gropi mari şi periculoase pentru siguranţa rutieră.
Foarte multe din străzile Chişinăului au acum gropi foarte mari, unele de peste 10 cm adâncime, în care se pot tăia uşor anvelope şi se distruge jante. Sunt sute de asemenea gropi, în foarte multe regiuni, şi din păcate ele pot crea acum şi situaţii de accidente, din cauza unor manevre de evitare bruscă sau de frânare.
În alţi ani, se recurgea cel puţin la astuparea lor temporară cu asfalt rece. În acest an, însă, primăria nu a anunţat vreo asemenea intenţie.
Dar marea problemă e în calitatea acestor lucrări, care a ieşit acum la iveală. Sunt zeci de străzi reparate în ultimul timp, cu investiţii enorme din bugetul municipiului Chişinău, în care contribuie cetăţenii. Iar acum, o iarnă cu câteva cicluri de îngheţ a zădărnicit o bună parte din aceste investiţii, şi nici măcar pretinsa schimbare de standard din 2021, care trebuia să aducă evitarea acestor probleme, nu pare să fi avut vreun efect.
Foto: Anvelopă tăiată în aceste zile în Chişinău

Un şofer revoltat din capitală a filmat mai jos cum arată unul din cele mai intens circulate sensuri giratoriii din Chişinău, de la bulevardul Mircea cel Bătrân, intersecţie cu Alecu Russo. Şi o asemenea textură poate fi văzută pe multe alte străzi, prin urmare, şoferilor le e recomandat să circule cu prudenţă sporită în această perioadă.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
1
850
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!