(VIDEO) Fostul designer BMW Chris Bangle şi-a dat aprecierile pentru modelul chinezesc Xiaomi SU7 şi l-a şi condus

7 Ianuarie 2024, 10:55
Redacţia PiataAuto.md
Dacă ar fi să numească primul designer care le vine în minte din istoria BMW, probabil majoritatea pasionaţilor auto l-ar numi pe Chris Bangle, datorită urmelor adânci pe care le-a lăsat în personalitatea BMW şi datorită controverselor pe care le genera la timpul său. Fără îndoială, cea mai controversată creaţie a sa e BMW Seria 7 E65, dar mai multe modele BMW au fost marcat de el, precum Seria 3 E46, Seria 5 E60 sau primul X6, Seria 6 şi Seria 1 din acea perioadă. Ei bine, cu toată această reputaţie în spate de a fi marcat atât de profund una din cele mai îndrăgite mărci auto din lume, Chris Bangle a fost invitat de cei de la Xiaomi să se dea cu părerea despre prima maşină produsă de ei, Xiaomi SU7.
SU7 e o maşină electrică, bineînţeles, urmând tendinţa prin care producătorii de electronice îşi fac intrarea în lumea auto. Doar că acest model chinezesc, ingineria căruia am analizat-o în detaliu, e extraordinar în consistenţa sa tehnică, şi reuşeşte să-şi adjudece din start o poziţie ambiţioasă printre liderii absoluţi ai maşinilor electrice, lângă Tesla, Rivian, Lucid, sau Porsche.
Şi chiar dacă designul său e indicat a fi similar lui Porsche Taycan, de fapt cam toate ultimele modele electrice din segmentul sedanurilor de 5 metri lungime seamănă izbitor de mult în siluetă, cu scuza că asta dictează aerodinamica. Iar Xiaomi SU7 are un coeficient aerodinamic mai mult decât Porsche Taycan, deci, dacă o fi inspirat de la el, înseamnă că şi-a devansat sursa de inspiraţie.
Ce a zis renumitul designer Chris Bangle despre noul model chinezesc, deci? I-a dat aprecieri mai mult decât generoase, de fapt. L-a apreciat ca având proporţii echilibrate, fără exces în detalieri şi artificii nenecesare, păstrând totul curat şi plăcut ochiului. La fel de bună a fost şi părerea desspre interior.
Iar într-un final Bangle a ajuns să şi conducă noua maşină electrică din China, declarându-se încântat de felul în care aceasta face derapaje, se smunceşte în acceleraţii şi se manevrează. Iar aici putem medita un pic despre momentul pe care-l urmărim acum — or, am ajuns ca fostul designer BMW, poate cel mai renumit dintre toţi, se arată încântat de formele unei maşini din China, creată de un producător nou în lumea auto, şi pe lângă toate e încântat de manevrabilitatea acestuia, şi cu toţii ştim cât de importantă era manevrabilitatea şi plăcerea de condus la BMW în epoca Bangle!
Ştim, unii dintre noi ar putea spune că o fi ajuns Chris Bangle înt-o situaţie mai tristă şi o fi făcut-o pentru bani, că demult nu mai e designer-şef la BMW. Dar noi am avut acum un an şi jumătate un articol detaliat despre ce face azi Chris Bangle, în epoca de după BMW. Şi omul o duce excepţional de bine, trăind într-un sătuc liniştit din Italia, nu departe de Torino, într-o casă de vis pe care şi-a făcut-o împreună cu soţia sa, cu toată creativitatea. Are şi o companie proprie, care-i poartă numele, iar studioul de lucru e lângă casa sa, într-o construcţie alăturată. Iar pe lângă faptul că mai face proiecte auto pentru companii care îl contractează, puţini ştiu că multe din televizoarele Samsung, din ultimii vreo 5-7 ani sunt elaborate de Chris Bangle şi au un succes pe măsură. Deci, nu e ca şi cum Chris Bangle ar face nişte declaraţii pompoase de dragul banilor despre orice i se spune, ca vreun influencer plătit. Aşa că aprecierile lui Bangle de acum au o mare greutate în lumea auto, chiar dacă e cât se poate de clar că tot Xiaomi se mândreşte cu ele în primul rând. Până la urmă, au şi muncit la un produs superb, dacă mai luăm în calcul că e şi prima lor maşină. Aşa că aceste aprecieri nu vin în van, ci pentru o muncă pe care mulţi alţi producători occidentali s-au lenevit s-o facă.
Foto: Casa lui Chris Bangle din Italia

Vezi întregul video cu Chris Bangle şi Xiaomi SU7 mai jos.
1
12,938
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!