Un deţinut abia eliberat din închisoare a furat un camion cu 10 exemplare Corvette în SUA, pentru că nu avea cu ce ajunge acasă

19 Februarie 2024, 11:23
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cu totul neobişnuit e raportat de poliţia din Conchise County, Arizona, SUA, acolo unde un deţinut abia eliberat din închisoare a jefuit un şofer de camion, furând camionul acestuia, cu tot cu 10 exemplare noi de Chevrolet Corvette C8 pe el. Motivul furtului n-a fost dorinţa de a pune mâna pe supercar-urile valoroase. Autorul faptei le-a declarat poliţiştilor că pur şi simplu nu avea cu ce ajunge acasă.
Furtul s-a produs la 15 februarie, iar camionul transporta 10 exemplare noi ale actualului Chevrolet Corvette, un supercar cu motor median adorat de pasionaţii auto, care spun adeseori că actuala generaţie Corvette e cea mai bună din toate timpurile. Valoarea oficială a celor 10 maşini e de circa 1,25 milioane de dolari, dar adeseori preţul de vânzare de la dealeri e mult mai mare, din cauza cererii mari şi a numărului relativ mic de maşini produse.
Foto: Chevrolet Corvette C8

Totuşi, Isaiah Walker, deţinutul care fusese eliberat din închisoarea din Arizona, a spus că pentru el maşinile nu aveau nicio valoare. Ieşit din închisoare fără bani, şi având casa la peste 1.000 km depărtare, acesta spune că încerca să găsească o metodă de a ajunge acasă.
A intrat în discuţie cu şoferul într-o parcare de camioane, vorbind amabil şi oferindu-i şoferului senzaţia unei comunicări paşnice. Însă când şoferul a dat să se urce în cabină, Isaiah l-a aruncat de pe scări, a urcat în camion în locul lui, l-a încuiat pe dinăuntru şi a plecat cu el. Fireşte, poliţia a fost imediat anunţată şi în scurt timp l-a şi identificat pe hoţul camionului, care mergea pe traiectorii imprecise pe drum şi determinase câţiva şoferi să iasă în afara drumului pentru a evita un accident, spun poliţiştii.
Iniţial, şoferul a refuzat să oprească, însă ulterior, pe un drum de ţară, poliţiştii au reuşit să-l oprească şi să-l aresteze din nou. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar proprietarul camionului şi-a primit vehiculul înapoi. Toate cele 10 Corvette-uri au rămas intacte, fără cea mai mică deteriorare la vreunul din ele, aşa că şoferul de camion a plecat mai departe pe traseul său de livrare a maşinilor.
În custodia poliţiei, hoţul a şi explicat motivul din care a furat camionul. Desigur, asta nu-l scuză de la acuzaţii, care sunt 11 la număr acum şi probabil se vor lăsa cu un nou termen de închisoare. Dar problema indicată de acest deţinut e una care afectează mii de americani în fiecare zi, care sunt eliberaţi din închisori fără a li se oferi o soluţie minimă de a ajunge acasă, în lipsa banilor. Există unele programe, menite să-i ajute, dar acestea nu reuşesc să-i ajute pe toţi.
0
962
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!