(VIDEO) Acesta e noul camion rege al şoselelor, Volvo FH16 780 Aero, cu cel mai puternic motor diesel dintre camioanele europene

8 Februarie 2024, 12:58
Redacţia PiataAuto.md
Volvo a actualizat acum o săptămână camionul său de distanţe lungi, FH, iar în ştirea despre lansarea modelului menţionam că suedezii au creat şi o nouă versiune de vârf, echipată cu un nou cel mai puternic diesel dintre camioanele europene. E vorba de un motor de 780 CP, care devansează astfel modelul Scania S770, care a fost mai mulţi ani la rând deţinătorul titlului de cel mai puternic camion din lume.
Doar că acum Volvo şi adjudecă doar titlul de cel mai puternic camion din Europa, nu şi din întreaga lume, întrucât anul trecut producătorul chinez Shacman a lansat un camion de 800 CP. Şi apoi, în zilele noastre deja e corectă să spunem cel mai puternic camion diesel dintr-o regiune sau alta, întrucât există deja cel puţin două camioane electrice de la Tesla şi Mercedes, care pot livra mai multă putere.
Dar astăzi nu e despre camioane electrice la Volvo. Suedezii au creat un filmuleţ care să ungă sufletul şoferilor de camioane care ştiu bine cu ce se mănâncă pâinea acestei meserii, şi le-au arătat foarte bine punctat cum ar fi viaţa lor la bordul noului camion rege al şoferilor.
În primul rând, le-au amintit cum poate arăta un şofer de camion, în maniera respectului pe care ar merita-o profesia. Totodată, au arătat foarte clar şi ce forţă imensă poate livra noul motor, astfel încât să transporte cu uşurinţă în urcări până şi utilaje grele.
Şi, desigur, cei de la Volvo le-au arătat şoferilor şi cum ar arăta viaţa la bord, în perioadele de odihnă din cabină, pentru că şi asta determină o mare parte din timpul petrecut departe de casă de şoferi.
Ba chiar la un moment dat în imaginile din oglinzi pare să se vadă şi un eventual hoţ de combustibil, doar că scurta secvenţă nu are continuitate, ci doar sugerează că şoferul vede mult mai bine ce se întâmplă în jur graţie oglinzilor digital.
În fine, noul motor e cu adevărat unul care să ofere forţă din belşug, în stil clasic şi durabil. Acesta livrează 780 CP şi 3.800 Nm, scoşi din 17,0 litri cilindree şi o arhitectură de 6 cilindri în linie.
Vezi mai jos video-ul publicat de Volvo.
2
8,061
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!