(VIDEO) Cum arată strada Bucovina din Chişinău, chiar şi după reparaţii cu asfalt rece a unor gropi

6 Februarie 2024, 09:32
Redacţia PiataAuto.md
Aşa cum scriam acum câteva săptămâni, după topirea ultimelor zăpezi în Chişinău, părea să se fi topit şi o bună parte din asfalt, atât pe drumuri mai proaspăt reparate, cât şi mai ales pe drumurile cârpite, care nu au văzut reparaţii consistente de foarte mulţi ani. Gropile apăruseră cu miile în Chişinău. La scurt timp după acel articol, autorităţile au început a face lucrări de astupare temporară a gropilor cu asfalt rece, care poate fi turnat în condiţii de iarnă. Ei bine, strada Bucovina din Chişinău e una periferică, dar intens circulată de cei ce vor să ocolească traficul din centru atunci când au de ajuns dintr-o parte din alta a oraşului. Ea era una din străzile care s-au pomenit cu adevărate cratere după topirea zăpezilor. Şi paradoxul e că, deşi pe aici au fost echipe care au astupat cele mai mari cratere, se pare că gropile un pic mai mici au fost lăsate neglijate, iar numărul şi adâncimea lor creşte în fiecare zi.
Unele porţiuni, în special cea de lângă rampele de acces spre podul traseului M2, sau cea din apropiere de intersecţia cu noul mall, iar apoi şi de la rampa de coborâre spre strada Milescu Spătaru sunt atât de pestriţate cu gropi adânci, încât e aproape imposibil să circuli fără a da cu roata într-o groapă adâncă sau fără a fi nevoit să ieşi pe contrasens pentru a le ocoli.
Nici nu mai menţionăm noroiul vâscos adunat pe marginea drumului şi senzaţia totală de stradă murdară până în profunzimea sa. E păcat că e o stradă lângă care s-au construit în ultimii ani o mulţime de obiecte importante de infrastructură a Chişinăului, precum Arena Chişinău, Port Mall şi o mulţime de alte edificii, dar calitatea ei pare să fi rămas pe loc pe undeva pe la sfârşitul anilor 90.
Gropile de aici sunt periculoase prin adâncimea şi ascuţimea lor şi pot tăia roţi, sau provoca accidente. Nu e vorba de nivelul unui asfalt civilizat şi perfect, ci de nivelul în care gropile devin atât de periculoase, încât ocolirea lor ori e imposibilă şi duce la defecte la majore, e periculoasă pentru riscul de accidente grave, frontale. Şi fiind neglijate, în fiecare nouă zi gropile îşi măresc dimensiunea şi devin tot mai multe. Vorbim fără exagerări, dacă mergi 3 zile la rând pe această stradă, vei constata în fiecare zi, ochiul liber, că gropile cresc în mărime şi dimensiuni.
Vezi în video-ul de mai jos cum arăta strada Bucovina azi dimineaţă în direcţia cu mai puţine gropi — cea dinspre traseul M2 spre Milescu Spătarul.
0
859
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!