(VIDEO) O Toyota Land Cruiser 100 de 22 ani vechime s-a întrecut în offroad cu o motocicletă Suzuki de traseu, echipată cu anvelope speciale

18 Martie 2024, 12:44
Redacţia PiataAuto.md
Mulţi dintre noi probabil îşi mai amintesc timpurile când Toyota Land Cruiser 100 era un model de producţie curentă, întrucât a avut o carieră lungă pe piaţă. Şi, aşa cum se întâmplă cu multe generaţii Land Cruiser, la ceva timp după ieşirea lor din fabricaţie, acestea îşi obţin statut de legendă, fiind căutate şi adorate de pasionaţii. Pentru că generaţie după generaţie, aceste maşini au rămas fidele unor calităţi excepţionale, tot mai rare în timpurile noastre. Ei bine, acum o Toyota Land Cruiser 100, de 22 ani vechime, a fost pusă la o întrecere de offroad cu o motocicletă de traseu, care n-ar trebui să aibă nimic în comun cu offroad-ul în mod normal, dar care a fost echipată cu anvelope de offroad şi şi-a încercat norocul într-un asemenea duel atipic.
Motocicleta e un Suzuki GSX-R 1000 K2, un model venerat la timpul său şi considerat emblematic în performanţa pe care o putea oferi. E fabricat tot 22 ani în urmă, apropo, şi scoatea 140 CP, cântărind doar 198 kg.
Motocicleta din acest duel, însă, a primit nişte scuturi de protecţie la motor, pentru a rezista în offroad.
Toyota Land Cruiser din duel, apropo, în stilul tipic al acestor maşini, a aduna 275 mii mile pe bord, ceea ce echivalează cu peste 440.000 km. Are sub capotă renumitul motor V8 pe benzină de 4,7 litri, care scotea doar 235 CP, dar cu 434 Nm. Era unul din acele motoare care funcţiona la parametri cu mari rezerve inginereşti.
Ei bine, se pare că anvelopele lui Land Cruiser nu erau la fel de aderente, întrucât maşina a avut dificultăţi în a urca pe teren noroios în provocările de offroad. Dar, fiind un Land Cruiser s-a descurcat până la urmă şi a înaintat, în fiecare provocare.
Motocicleta, însă, a impresionat cel mai mult, pentru că a făcut lucruri cu mult dincolo peste ceea ce a fost proiectată să facă. A făcut salturi în offroad, a înaintat în noroi şi prin bălţi şi în marea majoritate a provocărilor a fost mai rapidă de maşina.
A avut dificultăţi la traversarea unor pietre mari, unde roata faţă a intrat între două pietre şi a trebuit scoasă cu greu, totuşi. Dar mototricicleta a reuşit să înainteze până şi prin ape adânci, acolo unde un Land Cruiser e... „în apele sale”, dar nu şi o motocicletă de traseu.
Desigur, Toyota Land Cruiser a fost la înălţime ca întotdeauna. Dar, deşi punctele au ajuns să fie egale la final, marele învingător moral de aici e oricum motocicleta, într-o competiţie frumoasă de offroad.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,049
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!