(VIDEO) Cum arată un eveniment cu maşini clasice pe gheaţă, organizat de strănepotul lui Ferdinand Porsche în Zell am See

4 Februarie 2024, 16:39
Redacţia PiataAuto.md
Când vorbim de Porsche şi de maşinile glorioase din istoria mărcii, inevitabil ajungem să-l menţionăm pe fondatorul mărcii, Ferdinand Porsche. Dar adevărul e că fiecare următoare generaţie din familia Porsche a avut oameni care au stat la baza companiei şi au împărtăşit aceeaşi pasiune pentru maşini. Acum, în anul 2024, strănepotul lui Ferdinand Porsche, care se prezintă Ferdi pe scurt, dar numele complet e tot Ferdinand Porsche, a organizat un eveniment de suflet cu maşini clasice în Zell am See, un oraş din Alpii austrieci din care famiia sa îşi trage rădăcinile.
Ferdi nu munceşte direct la Porsche, ci e arhitect de carieră, dar, bineînţeles, deţine o parte din Porsche şi grupul VW prin acţiunile familiei sale. Totuşi, chiar dacă a ales să schiţeze edificii, şi chiar dacă are abia puţin peste 30 de ani împliniţi, acesta e cuprins de pasiunea pentru maşinile clasice şi respectul pentru realizările străbunicului său.
Aşa că acesta a organizat o întrunire numită FAT Race ce vine să elogieze o idee pornită încă în anii 50 de străbunicul său. Pe atunci familia Porsche iniţiase acest eveniment întrucât, deşi îşi mutase producţia în Stuttgart, mai păstra casa sa din Zell am See şi dorea să-şi păstreze conexiunea cu patria. Şi câţiva ani buni evenimentul a fost unul de suflet pe atunci, care aduna mulţi pasionaţi de maşini performante.
Apoi a urmat o pauză de peste 45 de ani, iar acum Ferdi a decis să renască acest eveniment. În februarie 2019 şi 2020, el a organizat primele ediţii de renaştere a evenimentului, apoi au urmat 3 ani de pauză şi acum, în 2024, FAT ICE Race a revenit din nou.
Au venit colecţionari şi proprietari de maşini clasic care nu se sfiesc să-şi conducă bijuteriile pe gheaţă, în derapaje, mai agăţând uneori şi câte o bară de protecţie. Au fost nenumărate asemenea bijuterii şi foarte multe din ele au putut fi admirate în acţiune.
A fost frumos, deci, într-un eveniment mult mai mic şi mai apropiat decât altele mai înrădăcinate, dar totodată foarte special. Pentru că, atunci când prin lumea colecţionarilor şi proprietarilor de maşini clasice se duce vestea că strănepotul lui Ferdinand Porsche organizează un eveniment de maşini clasice, inevitabil mulţi vor trata cu respect această iniţiativă şi vor veni să contribuie cu bijuteriile lor la frumuseţea acestui eveniment.
Vezi mai jos un reportaj al celor de la Top Gear de FAT ICE Race.
0
1,555
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!