(VIDEO) Tesla Cybertruck a fost învinsă de un Chevrolet Silverado diesel într-un duel la funie, deoarece e prea deşteaptă pentru a-şi măsura forţele în asemenea mod

27 Februarie 2024, 13:46
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck are o forţă imensă şi chiar ieri publicam un articol cu video în care un Cybertruck învingea un Corvette Z06 în linie dreaptă, cu start de pe loc. Cât de capabil ar fi un Cybertruck într-un duel la funie, însă, când două maşini şi-ar măsura forţele tractându-se una pe cealaltă? Ei bine, se pare că, deşi anterior chiar producătorul Tesla demonstrase un asemenea duel victorios cu un Ford F-150, într-un experiment din lumea reală cu Chevrolet Silverado, pick-up-ul electric a fost tractat cu uşurinţă de către cel diesel. Şi asta pentru că Tesla s-a dovedit a fi prea deşteaptă pentru a-şi măsura forţele într-un asemenea mod.
Imediat ce cele două vehicule încep a se tracta, Tesla Cybertruck îşi dezactivează puterea în totalitate şi maşina începe a rula liber în spate. Şi asta chiar dacă maşina se afla în regim D al „transmisiei” sale.
Autorii experimentului încercaseră să decupleze sistemul de control al tracţiunii, dar n-au găsit cum să o facă şi au încercat în cele din urmă să deconecteze senzorii ABS de la roţi. Însă n-a urmat o repetare de experiment, ci o tractare a unei maşini parcate, care nu tracta la rândul ei.
În fine, concluzia experimentului e că Tesla are un sistem de protecţie pentru asemenea situaţii, implantat în softul său, care detectează momentele când asupra motoarelor e acţionată o forţă inversă nefirească, şi le deconectează tracţiunea pentru a le proteja.
Probabil, de dragul longevităţii maşinii, poate fi o protecţie bună, că maşina nu vrea să-şi măsoare forţele în asemenea mod. Dar celor care voiau să facă tot soiul de experimente le strică distracţia cu siguranţă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
11,687
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!