(VIDEO) Un pod din Baltimore, SUA, s-a prăbuşit după ce unul din pilonii săi a fost lovit de o navă

26 Martie 2024, 10:10
Redacţia PiataAuto.md
Podul Francis Scott Key din Baltimore, statul Maryland, SUA, s-a prăbuşit azi dimineaţă, la ora 01:28 ora locală, după ce unul din pilonii săi a fost lovit de o navă. Mai multe automobile par să se fi aflat pe podul cu 4 benzi în acel moment, iar autorităţile au demarat o operaţiune de căutare şi salvare.
În acest moment e neclar câţi oameni exact ar fi avut de suferit, dar estimările iniţiale ale autorităţilor indică că ar fi vorba de cel puţin 7 oameni, care sunt căutaţi de salvatori acum.
Podul Francis Scott Key are o structură metalică şi a fost constuit în 1977, având o lungime de 2,6 km. Nava cargo care l-a lovit acum a provocat impactul cu pilonul deschiderii sale centrale, care e şi cea mai mare şi ar 366 metri lungime, fiind ranforsată de o structură arcuită.
Podul este parte din magistrala I-695 şi asigură traversarea peste râul Patapsco. Nava care l-a lovit e una transportatoare de containere şi motivul pare a fi o deviere iresponsabilă de la curs, care a dus-o spre pilonul podului.
Vezi mai jos video-ul cu momentul în care nava loveşte podul şi provoacă prăbuşirea podului.

Sursa video: X / Hayward Jablomi
0
1,686
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!