Mobilizare excepţională la construcţia centurii Timişoara Sud, cu 650 de muncitori, în ture care acoperă 24 ore din 24

15 Aprilie 2024, 10:35
Redacţia PiataAuto.md
În România există câteva şantiere de construcţie a unor drumuri şi autostrăzi, la care se lucrează într-un ritm admirabil, impresionant chiar. Unul din acele şantiere e autostrada A7, deja renumită pentru asta, dar se pare că şi centura Timişoara Sud e un pretendent la recorduri de oameni şi resurse mobilizate pentru a asigura construcţia accelerată a acesteia. CNAIR raportează că săptămâna trecut, spre exemplu, la şantierul acestei centuri au muncit 650 de oameni, în ture care au acoperit 24 ore din 24, astfel încât lucrul s-a desfăşurat în continuu, zi şi noapte.
Se munceşte în prezent mai ales la podurile şi pasajele de pe centura Timişoara Sud, atât la turnări de elemente de susţinere, cât şi a zonelor care vor susţine carosabilul. Pe suprafeţele mai simple, se toarnă deja şi straturi de asfalt.
Deja pe unele porţiuni are loc montarea sistemelor pentru panourilor fonoabsorbante. Se lucrează şi la parcările de pe traseu.
De asemenea, la pasaje are loc şi montarea sistemului de iluminat, iar la podul din zona Ghiroda are loc şi montarea parapetului pietonal.
Toate porţiunile de traseu sunt însoţite şi de canale de scurgere ale apelor pluviale, pentru a asigura longevitatea carosabilului.
Cei de la CNAIR spun că progresul lucrărilor e de 75% în acest moment. Totuşi, din termenul de execuţie nu a mai rămas foarte mult. Conform contractului, centura Timişoara Sud ar urma să fie gata până la sfârşitul lunii iulie 2024, deci chiar şi în ture care se acopere 24 ore din 24, mai există lucrări complexe de efectuat şi e nevoie să se muncească la cronometru.
1
3,669
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!