Prima pagină  »  CLUB  »  Dacia Lodgy- ce parere aveti ???
Azot
Chişinău
la 9 Ianuarie 2012 - 10:58
Dacia Lodgy- ce parere aveti ???
 
Dacia a prezentat astăzi primele imagini oficiale ale noului său model – Lodgy. De data aceasta, monovolumul a fost prezentat în versiunea de serie. Modelul de familie este disponibil în versiuni cu cinci sau cu şapte locuri şi va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Lodgy are o lungime de 4.5 metri şi promite un volum considerabil al portbagajului, chiar şi în varianta cu şapte locuri. Pentru moment, specificaţiile tehnice complete ale acestui model nu au fost prezentate.

În schimb, cei de la Dacia au explicat alegerea numelui Lodgy pentru noul lor model. Numele Lodgy aminteşte de cuvântul lodge din limba engleză şi subliniază trăsătura esenţială a acestui model: capacitatea de a găzdui o întreagă familie şi bagajele sale. În comparaţie cu Logan MCV, Lodgy este mai lung cu peste 30 de milimetri şi promite un portbagaj mai spaţios. Logan MCV se mândreşte cu un portbagaj de 198 de litri în versiunea cu şapte locuri şi 700 în versiunea cu cinci locuri, în timp ce Duster, un model cu 200 de milimetri mai scurt decât Lodgy are un volum al portbagajului de 475 de litri.

Oficialii Dacia nu au prezentat nicio informaţie despre motorizările noului Lodgy, deşi ne aşteptăm la cel puţin un motor pe benzină şi un diesel în gama noului model al constructorului din Mioveni. Motorul 1.5 dCi de 110 CP şi 240 Nm este cel mai probabil candidat pentru monovolumul compact de la Dacia, iar unitatea de 1.6 litri cu 16 supape şi 105 CP ar putea fi oferită pe versiunile entry-level ale lui Lodgy.

Spre deosebire de actualele modele Dacia, noul monovolum nu va mai lua naştere pe platforma de la Mioveni. Constructorul român va asambla Lodgy în cadrul uzinei sale din Tanger din raţiuni de spaţiu. Renault a investit circa un miliard de euro în uzina din Maroc pentru a spori competitivitatea acesteia, iar acest lucru se va reflecta şi în cifrele de producţie ale noului Lodgy.
0
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!