Prima pagină  »  Ştiri  »  Seat Ibiza Ecomotive stabileste un record fenomenal de consum – 2.9
5 MAI 2009, 10:46
1,079
0
Seat Ibiza Ecomotive stabileste un record fenomenal de consum – 2.9 l/100km!
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Indiscutabil Seat Ibiza Ecomotive este cel mai econom si ’’curat’’ automobil din clasa sa, dupa ce a parcurs cu un singur rezervor de motorina distanta de 1.562 km, consumand in mediu 2.9 l/100km. Uluitoarea performanta a fost stabilita de cunoscutul ’’campion’’ in materia testelor de economie de combustibil, austriacul Gerhard Plattner.

Acesta a pornit din orasul Martorell de langa Barcelona la bordul unui Seat Ibiza Ecomotive, nu inainte ca capota si rezervorul de 45 litri sa fie sigilate. Calatoria a demarat sub supravegherea corporatiei International Police Motor, care a planificat initial o ruta de 1.345 km pe traseele publice pana in orasul german, Frankfurt. De-a lungul calatoriei, pe autostrazile din Spania si Franta, Gerhard Plattner a ridicat viteza de parcurgere pana la 110 km/h.

Odata ajuns in Frankfurt, Seat Ibiza Ecomotive deja a stabilit recordul de consum din clasa sa, insa in rezervor mai era combustibil. Astfel, austriacul a decis sa continuie traseul, si a condus pana a ajuns in orasul Gottingen ce se afla la o distanta de 1.562 km fata de Martorell. Aici presedintele International Police Motor a indepartat sigiliul de la gura de alimentare, realimentand automobilul cu aceiasi cantitate cu care acesta a fost alimentat in Spania – 45.53 litri.

La final, Plattner a declarat ca stabilirea acestui record este unul incredibil, fiind fara discutii cel mai spectaculos al acestui an. Chiar daca ploaia din timpul noptii a facut mai grea parcurgerea distantei, Ibiza Ecomotive s-a comportat excelent.

Liniile optimizate, reducerea greutatii si modificarile aduse la propulsorul diesel de 1.4 litri TDI ce livreaza 80 cai putere, si asigura emisii CO2 la un nivel foarte jos, de numai 98 g/km, il fac in prezent pe Seat Ibiza Ecomotive, unul din cele mai ’’curate’’ automobile de pe piata.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!