Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Răspuns oficial Daimler pentru PiataAuto.md: „Da, noul S-Class foloseşte platforma fostei generaţii. Cutia de viteze cu 9 trepte nu a fost planificată”

16 Mai 2013 - 16:49
Ilie Toma
Răspuns oficial Daimler pentru PiataAuto.md: „Da, noul S-Class foloseşte platforma fostei generaţii. Cutia de viteze cu 9 trepte nu a fost planificată”
Astăzi dimineaţa, redacţia noastră publica ştirea despre apariţia noii generaţii Mercedes-Benz. La o analiză atentă a noastră, am subliniat suspiciuni că anunţata nouă generaţie a modelului, W222, este, de fapt, construită pe aceeaşi platformă tehnică, dar îmbunătăţită, a generaţiei precedente, W221. Ne întrebam şi de ce nu şi-a făcut apariţia noua transmisie automată cu 9 trepte, anunţată anterior foarte sonor în lumea auto pentru noul S-Class, iar în locul ei a rămas prezentă aceeaşi transmisie 7G-TRONIC.

Nu am vrut să aducem verdicte fără informaţii exacte, din prima sursă, însă. Aşa că astăzi dimineaţă redacţia noastră a contactat în repetate rânduri reprezentanţii Daimler din Stuttgart, pentru a le solicita poziţia oficială şi explicaţii faţă de aceste detalii tehnice ale noului Mercedes-Benz S-Class. După mai multă insistenţă, răspunsul oficial a parvenit abia acum câteva minute. Astfel, Daimler ne-a confirmat că noul Mercedes-Benz S-Class W222 este construit pe platforma îmbunătăţită a actualei generaţii, W221, motiv din care valorile ampatamentelor au rămas egale.

De asemenea, Daimler ne-a anunţat, în mod surprinzător pentru noi, că

dezvoltarea unei transmisii automate cu 9 trepte nici nu a fost planificată pentru noua generaţie Mercedes-Benz S-Class.

Pentru a fi obiectivi până la urmă, trebuie să menţionăm că dezvoltarea unor noi generaţii pe platforma tehnică a predecesorilor săi nu este chiar o raritate absolută în lumea auto. Actualul Lexus LS, lansat acum un an, foloseşte platforma tehnică îmbunătăţită a predecesorului său. Volkswagen Golf VI a folosit platforma lui Golf V, noul Passat foloseşte platforma precedentului Passat, iar lista poate continua.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter