Pirelli va fabrica anvelope noi, cu specificaţii moderne şi aspect clasic, pentru legendarele Ferrari F40 şi Enzo

10 Mai 2024, 11:58
Redacţia PiataAuto.md
Proprietarii de modele legendare au adeseori problema găsirii anvelopelor potrivite atunci când au un defect la vruna din ele sau doresc reîmprospătarea acestora. De obicei anvelope ale aceluiaşi model original instalat de fabrică nu mai există în producţia curentă, iar altele moderne nu mai arată atât de autentic. Unii recurg la donatori la mâna a doua, dar şi acestea pot fi imperfecte. Unele modele cu totul speciale şi norocoase din istorie, însă, au parte de tratament excepţional. Asta se întâmplă acum cu Ferrari F40 şi Enzo, două modele pentru care producătorul italian Pirelli anunţă că va produce din nou anvelope.
Ambele modele de maşini vor beneficia de anvelope P Zero, întrucât acestea au fost şi modelele utilizate în original. În cazul lui Ferrari F40, în 1987 maşina a fost prima din lume care a folosit anvelopele Pirelli P Zero, un model nou pe atunci!
Această premieră atunci a venit şi cu folosirea pe Ferrari F40 pentru prima dată în lume a anvelopelor cu diametru de 17 inch — o dimensiune nemaivăzută până atunci pentru o maşină de serie! Da, în 1987, acesta era un fapt bizar, chiar dacă azi dimensiunea de 17 e una medie, sau chiar incipientă pentru unele modele absolut uzuale.
Foto: Anvelopele originale Pirelli de pe Ferrari F40

Acele anvelope Pirelli pentru Ferrari F40 mai aveau, însă, caracteristică importantă, fiind proiectate pentru prima maşină de serie ce depăşea viteza maximă de 300 km/h.
În mod similar, mai târziu, modelul Ferrari Enzo a folosit anvelope P Zero, dar deja era vorba de anul 2002, acolo fiind vorba de versiunea P Zero Corsa System, de 19 ţoli. Şi acum Pirelli va fabrica din nou aceste anvelope, dar şi variaţia lor de diametru mai mic, folosită de Ferrari F50.
Aceste anvelope vor fi produse în număr mic, bineînţeles, şi vor fi include în catalogul Ferrari Collezione. Acest catalog şi standardele lui le permite celor de la Pirelli, însă, să producă anvelope cu aspect absolut autentic, ca pe maşinile originale, dar să folosească tehnologii moderne, chiar dacă performanţele maşinii clasice pot fi uşor îmbunătăţite datorită acestor noi tehnologii folosite.
Preţul anvelopelor clasice nu este anunţat, dar de obicei asemenea produse costă simţitor mai mult decât orice alte anvelope, însă nu ajung la preţuri tocmai exorbitante. În schimb, montarea unor asemenea anvelope autorizate poate ridica preţul maşinii cu mult mai mult decât costul acestora.
0
893
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!