(VIDEO) Cum sună legendarul bolid de Formula 1 BRM cu motor V16 supraalimentat în interiorul unui tunel, înregistrat cu dispozitive audio sublime

10 Mai 2024, 10:37
Redacţia PiataAuto.md
Cei de la Top Gear continuă seria lor de experimente inedite cu maşinile care au parte de cele mai sonore motoare cu combustie din lume, din toată istoria auto. Iar experimentele lor presupun folosirea unui tuner de peste 3 km lungime, reconstruit şi izolat fonic special pentru a ţine captiv şi a amplifica sunetul superb al motoarelor. După experienţa cu un Audi de raliu de săptămâna trecută, acum a venit rândul legendarului bolid de formula 1 BRM cu motor V16 supraalimentat.
Acest bolid e una din cele mai demenţiale maşini de cursă construite vreodată. Motorul V16 e unul din cele mai complexe construite vreodată în lume, iar datorită celor 16 cilindri, poate atinge 12.000 rpm!
Şi mai surprinzător e faptul că maşina asta vine din anul 1950, marcând intrarea Marii Britanii în Formula 1 cu cel mai puternic bolid de pe pistă de atunci, care producea 600 CP, pentru a spune lumii întregi ce poate face ingineria britanică.
Maşina era atât de puternică, încât roţile motrice puteau derapa sub acţiunea forţei motorului chiar şi în treapta 5. De asta, până şi piloţii de top n-o puteau stăpâni cu adevărat, ci jonglau în continuu cu ea.
Maşina din reportajul Top Gear de acum e una construită recent, dar cu specificaţiile exacte ale originalului. Aşa că ea sună exact ca originalul.
Iar experimentul de mai jos înregistrează sunetul atât din ambianţa tunelului, cât şi din perspectiva pilotului sau a unui pasager, folosind un dispozitiv cu microfon stereofonic de formă apropiată celei umane, care înregistrează cu fidelitate spaţială sunetele.
Vezi totul în video-ul de mai jos, neapărat cu sunet.
0
2,209
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!