Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Nissan va crea un sport-car şi un SUV electric

8 Aprilie 2016 - 11:11
Denis Godorozea
Nissan va crea un sport-car şi un SUV electric
Drept răspuns la pre-comenzile incredibile pe care Tesla Model 3 le-a primit în câteva zile CEO Nissan, Carlos Ghosn, a declarat că în sfârşit cei de la Tesla Motors reprezintă un adevărat concurent pentru Nissan LEAF care a fost vândut în peste 200,000 de exemplare de la lansarea sa în 2010. Ghosn a menţionat că acest lucru va spori progresul mobilităţii electrice la general şi este un semn bun în calea expansiunii modelelor electrice Nissan. Da, Nissan nu se va rezuma doar la hatchback-ul LEAF, noua generaţie al căruia va fi mult mai avansată şi va avea o autonomie aproximativ de două ori mai mare comparativ cu modelul actual. Cei de la Nissan planifică lansarea unei platforme electrice comune pe baza căreia va fi posibilă crearea a diferitor tipuri de modele electrice, inclusiv un sport-car electric şi un SUV electric!

Sport-car-ul ar putea prelua ideile implementate în conceptul electric Esflow prezentat la Salonul Auto de la Geneva în 2011. Fiind dotat cu un motor electric de 107 CP care punea în mişcare roţile spate, Esflow putea accelera de la 0 la 100 km/h în 5 secunde. O revenire ai legendarului Nissan Silvia în calitate de sport-car electric? Sună intrigant!

Ceea ce ţine de SUV-ul electric, acesta ar putea fi inspirat din conceptul Gripz şi va avea dimensiuni compacte comparabile cu Nissan Juke. O problemă însă o poartă plasarea bateriilor în noua platformă modulară. Dacă pentru un SUV electric plasarea bateriilor în podea nu reprezintă o problemă, pentru sport-car-ul electric aceasta ar deveni un dezavantaj, din cauza înălţării podelei, atunci când cea din urmă ar trebui să fie joasă pentru o poziţie mai sportivă. Cei de la Nissan deja experimentează cu locul unde vor fi amplasate bateriile, inclusiv în tunelul central şi sub scaunele spate. Totuşi, conform celor de la Nissan, primul model electric bazat pe noua platformă modulară electrică va apărea undeva peste cinci ani de zile. Un ritm prea lent am spune pentru a opune rezistenţă celor de la Tesla Motors…
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (2 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter