Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Waldow pregăteşte pentru circuit un Renault Clio R.S. 220 (Video)

7 Aprilie 2016 - 11:21
Denis Godorozea
Waldow pregăteşte pentru circuit un Renault Clio R.S. 220 (Video)
Modelele dinamice din gama Renault Sport sunt extrem de populare în Germania fiind utilizate pe larg pe circuitele de curse precum Nurburgring Nordschleife, fiind rapide, uşor de manevrat şi pe care se pot învăţa bazele şofatului pe circuit la un preţ rezonabil. Dar cum de preparat corect o maşină pentru circuit? Astfel de program propune atelierul german

Waldow care demonstrează ce poate fi făcut pe exemplul acestui Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy.

În primul rând se atrage atenţia siguranţei. Pentru aceasta au fost instalate două scaune de tip scoică Recaro Pole Position (1.350 euro + 250 euro suporturi + 550 euro adaptoare), centurile de siguranţă cu prindere în 4 puncte (610 euro), cuşcă de protecţie instalată în locul banchetei spate (1,200 euro) şi volan căptuşit în Alcantara pentru o aderenţă mai bună (310 euro). Adiţional în portbagaj este instalată o cutie specială de la OMP pentru adăpostirea căştilor de protecţie.

Un alt lucru important pentru o maşină preparată pentru circuit este manevrabilitatea acesteia.

Pentru asigurarea unui comportament stabil pe circuit cei de la Waldow au dotat micuţul Clio cu suspensie reglabilă KW (1,769 euro), etriere Brembo (214 euro), plăcuţe de frână performante (222 euro) şi jante ultra uşoare Sparco Assetto Gara de 17 inch (704 euro) ”încălţate” în cauciucuri semi-slick Dunlop Direzza 03G cu dimensiunea 215/45 ZR17.

Pentru o stabilitate mai bună la viteze înalte şi în viraje cei de la Waldow au elaborat pentru Clio R.S. 220 EDC Trophy un spoiler frontal (259 euro) şi un eleron imens spate (1,400 euro). Ceea ce şine de propulsorul de 1.6 litri turboaspirat acesta primeşte un surplus de 25 CP şi 50 Nm pentru un total de 245 CP şi 330 Nm! Această modificare va costa doar 679 euro şi implică resoftarea unităţii de control al propulsorului.

Aerul comprimat de turbocompresor este răcit de un intercooler suplimentar răcit cu apă care costă 650 euro.

Pentru ca propulsorul să respire mai bine este oferit şi sistemul de evacuare cu valvă activă care la deschidere amplifică sunetul (2,400 euro).

Astfel, pentru a prepara un Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy va trebui să scoateţi din buzunar cel puţin 11,888 de euro cu excluderea lucrărilor asupra maşinii, cauciucurilor şi a echipamentului pilotului.

Este o sumă frumuşică, dar se merită dacă doriţi să petreceţi în siguranţă timpul pe circuit, dar şi să aveţi rezultate demne!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (21 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter