Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Studiu: conectivitatea telefonului joacă un rol preponderent la procurarea automobilului!

1 Iunie 2016 - 16:05
Denis Godorozea
Studiu: conectivitatea telefonului joacă un rol preponderent la procurarea automobilului!
Cu doar câţiva ani în urmă nivelul conectivităţii automobilelor de astăzi ar fi părut de parcă preluat din filmele science fiction. Acum telefonul mobil poate fi conectat la sistemul multimedia, toată informaţia acestuia putând fi afişată direct pe display-ul sistemului, se poate intra în internet şi utiliza diferite servicii care ne fac viaţa mai uşoară şi „conectată” la bordul automobilului. Astfel, aproape fiecare îşi doreşte un automobil modern care să-i ofere un grad înalt de conectivitate.

Un studiu realizat de către compania McKinsey and Company arată că la procurarea unui automobil nou cumpărătorii nu mai sunt interesaţi de aspecte precum designul, preţul, consumul sau cum se conduce acesta, ci cât de bine se poate conecta cu telefonul mobil. Dacă conectivitatea cu telefonul este imposibilă, clientul pur şi simplu pleacă din show-room. Acest lucru ne demonstrează cât de dependenţi de telefoanele mobile am ajuns să fim.

Spre exemplu, pentru 28% din respondenţi, conectivitatea telefonului mobil la sistemul multimedia din automobil joacă un rol preponderent, iar 13% au admis că nu ar cumpăra un automobil dacă nu ar oferi conectivitate cu smartphone-ul. Sunt şi din cei care nu şi-ar dori automobil cu conectivitate avansată fiind preocupaţi de confidenţialitatea datelor (37%), în timp ce 54% se tem că maşina le va fi atacată de către hackeri.

Totuşi, conectivitatea telefoanelor mobile în automobil joacă un rol important, astfel încât 20% sunt dispuşi să schimbe automobilul pe unul de la un alt brand auto doar pentru a avea conectivitate mai bună, această cifră crescând la 41% pentru conducătorii ce conduc în mediu 20 de ore pe săptămână!

Pentru a le oferi o conectivitate cât mai bună, producătorii auto testează mai multe telefoane mobile, pentru a se asigura de conectivitatea acestora cu sistemul multimedia al automobilului. Spre exemplu, cei de la Nissan au un inginer special care testează şi ajustează conectivitatea cu telefoanele mobile, utilizând cel puţin 40 de telefoane! Şi lucrul acestui inginer este extrem de important, pentru că un client ar putea pleca la concurenţi, dacă ar avea dificultăţi în conectarea telefonului mobil cu sistemul multimedia al automobilului.

Dar pentru voi, cititorii noştri, cât de importantă este conectivitatea telefonului mobil cu automobilul?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter