Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Land Rover testează condusul autonom în offroad (Video)

12 Iulie 2016 - 14:32
Denis Godorozea
Land Rover testează condusul autonom în offroad (Video)
În timp ce majoritatea producătorilor auto se focusează asupra condusului autonom în special pe magistrale, cei de la Land Rover, fiind producători de SUV-uri, dezvoltă un sistem autonom care nu va fi limitat la asfalt ci se va adapta şi terenului accidentat.

O nouă generaţie de tehnologii vor fi ochii viitorului sistem de condus autonom al celor de la Land Rover. Un set de senzori ultrasonici vor scana suprafaţa pe care rulează SUV-ul şi vor detecta condiţiile acesteia cu până la 5 metri în faţa maşinii şi vor ajusta sistemul Terrain Response pentru a menţine situaţia sub control atunci când SUV-ul trece de pe asfalt pe teren accidentat, nisip sau zăpadă.

O combinaţie dintre camerele video, senzorii ultrasonici, radar şi LIDAR, vor crea o hartă minuţioasă la 360 de grade în jurul SUV-ului, inclusiv detectând adâncimea vadului sau zăpezii, pentru a planifica o rută cât mai eficientă printre obstacole.

Sistemul va putea detecta şi poziţia copacilor pentru ai ocoli cât mai eficient, în timp ce SUV-ul va încetini automat înaintea terenului accidentat, înaintea unui vad sau înaintea gropilor din asfalt pentru confortul celor de la bord.

Mai mult decât atât, sistemul va ajusta suspensia pneumatică sporind garda la sol corespunzător obstacolelor pe care trebuie să le înfrunte.

Un alt component al viitorului sistem autonom al celor de la Land Rover va fi comunicarea vehiculelor între ele, ceea ce va permite înaintarea în teren accidentat a mai multor vehicule în coloană (Off-Road Connected Convoy), cele din urmă primind informaţii vitale de la vehiculul din fruntea coloanei, pentru a ajusta sistemele şi a trece eficient denivelările.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (8 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter