(VIDEO) Cum sună un motor V10 magnific, de 5.7 litri, al legendarului Porsche Carrera GT, produs acum aproape 20 de ani

10 Decembrie 2021, 18:44
Redacţia PiataAuto.md
Porsche Carrera GT a fost poate cel mai genial model al timpului său, având performanţe la care ar fi visat oricine, într-o perioadă în care cam toate supercar-urile erau simţitor mai modeste. Maşina asta a fost lansată în anul 2003 şi a fost produsă doar până în 2007, în mare parte manual, fiind asamblate numai 1,270 de exemplare!
Avea un motor V10 superb, care se tura uşor până spre 8,500 rpm, iar pe perioade scurte aveai şansa să-l aduci şi până la 10 mii rpm. Scotea 612 CP şi-i punea pe toţi pe puntea spate, având doar o cutie manuală, fără vreo opţiune automată! Eh, ce vremuri! Iar meritul cel mai mare al acestei maşini era echilibrul ingineresc desăvârşit pe care-l avea, din cauza rezulta o performanţă de o precizie uimitoare, pe care ar fi putut-o invidia orice model Ferrari sau Lamborghini din anul 2003! Făcea prima sută în mod oficial în 3.9 secunde, dar au existat teste care arătau şi un timp de 3.57 secunde. La fel era şi cu viteza maximă, cea oficială era de 330 km/h, dar în teste au fost atinse şi cifre de 337 km/h!
Mai jos un exemplar din cele 1,270 produse, a fost condus de dragul sunetului şi senzaţiilor de acceleraţie de un canal de YouTube în Germania. Şi acest video scurt redă excelent genialitatea inginerească a acestei maşini şi sunetul magnific pe care-l scotea şi pe care-l poate scoate şi în prezent o maşină produsă acum aproape 20 de ani!

0
2,058
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!