Acesta e camionul Scania cu spaţiu interior mai mare decât garsoniera de 11 mp din Cluj

9 Februarie 2022, 15:22
Redacţia PiataAuto.md
Un simplu anunţ de vânzare a unei garsoniere din Cluj, de doar 11 metri pătraţi, a devenit răspândit în mediul online, după ce comentatorii s-au întrecut în creativitate la comentarii care din care mai nostime despre suprafaţa infimă a acesteia. Într-adevăr, deşi imaginile sunt făcute de un fotograf talentat cu lentile speciale la cameră, spaţiul din acea garsonieră arată foarte strâmtorat. Din fericire, în lumea noastre există până şi camioane care oferă un apartament mai spaţios şi mai confortabil amenajat decât acea garsonieră, iar unul din ele e o Scania R730, arătată chiar ieri de o companie din Olanda.
Foto: Capturi de ecran cu primele comentarii notorii la anunţul din Cluj. Sursa: Facebook / Social Media în Culise. La ora redactării acestui articol anunţul original are peste 53 mii de comentarii.

Scania despre care vorbim azi aparţine celor de la Versteijnen Trucks din Olanda şi a fost modificată de către o altă compania olandeză, numită VAEX. Iar camionul nou cu doar 330 km la bord, desăvârşit acum, e cu adevărat fascinant!
În primul rând, acesta are un renumit motor V8 de Scania, care dezvoltă în acest caz 730 CP. E echipat cu jante opţionale din uzină, are suspensie pneumatică pe toate punţile, are axul spate virator şi navigaţie la interior.
În procesul modificărilor a primit şi un kit de caroserie, dar şi lumini suplimentare, o bară adiţională, precum şi elemente grafice ce combină argintiul cu negrul la exterior.
Marea fascinaţie, însă, e interiorul, care depăşeşte cu mult până şi camionul Longline pe care-l poate vinde Scania. Acesta e un camion cu apartament uriaş la bord, dar tot a încăput în limita unor parametri de dimensiuni care să-l facă practic şi utilizabil pe drumurile din Europa.
În faţă s-au păstrat scaunele originale cu tapiţerie de la Scania şi nici la planşa de bord nu s-a umblat foarte mult. Însă tot interiorul a fost căptuşit cu un velur maro, asortat cu draperii şi căptuşeli moi.
În spate e instalată o canapea regală ce aminteşte de un tron, fiind înconjurată de difuzoare ale unui sistem audio Hi-Fi, instalat în camion. Deasupra s-a făcut un şor de dulapuri, care ascund tot soiul de lucruri, iar la capătul lor sunt puse două lumini ce amintesc de nişte veioze de cameră.
Deci, şoferul de camion care va munci pe acest vehicul va avea o sufragerie luxoasă în toată legea, pentru a savura momentele de staţionare cu camionul.
Canapeaua se poate transforma într-un pat confortabil de dormit, iar masa de pe mijloc este multifuncţională. Scaunele faţă se pot întoarce la 180 grade, pentru a avea acces la masă.
Dar adevăratul dormitor nu e canapeaua, ci un pat extra larg supraetajat deasupra scaunelor din faţă şi a locului de condus. Suprafaţa mare şi lată a acestuia îi permite şoferului să se simtă ca într-un dormitor adevărat de casă.
Şi văzând toată suprafaţa asta mare de la interiorul acestui camion şi tot confortul care i-a fost asigurat şoferului, inevitabil o comparăm cu garsoniera de 11 metri pătraţi de mai sus. E cât se poate de clar, deci, unde există mai mult spaţiu şi unde e o ambianţă mai relaxantă.
Cu asemenea apartament pe roţi, şoferul care va munci pe acest camion nu va mai putea spune că nu e mult timp acasă, pentru că nivelul de confort pe care-l are la îndemână îi permite să se simtă ca acasă în orice coordonate geografice l-ar duce munca.
Ideea de comparaţie vine din grupul de Facebook Din viaţa Şoferilor, fapt pentru care le mulţumim participanţilor din acel grup.
0
52,680
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!